Kendt burgerkæde får bøde for dårlig hygiejne

YoBurger på Østerbro har fået en sur smiley på grund af dårlig hygiejne.

Hygiejnen var ikke i top hos den københavnske burgerkæde YoBurger ved Fødevarestyrelsen seneste besøg i oktober. Det viser en kontrolrapport fra kædens restaurant på Østerbrogade i København. Her kvitterede Fødevarestyrelsen med en sur smiley og to bøder på i alt 10.000 kroner.

Det var blandt andet YoBurgers mangel på varmt vand i en af deres haner, der udløste det sure smil. Et problem som ejer af kæden Patrick Bachmann nu er opmærksom på.

- Det er ikke noget, vi har historie for i vores andre steder. I vores branche kommer og går medarbejdere, så vi sørger hele tiden for at briefe vores ansatte om hygiejnen, fortæller Patrick Bachmann til TV 2 Lorry.

- Der skal strammes op

YoBurger på Østerbrogade har i tre tidligere kontrolrapporter fået glade smileys, men nu er smilet altså vendt nedad, efter Fødevarestyrelsen også kunne konstatere, at alle overflader fremstod fedtede, klistrede og ikke rengjorte.

Burgerkæden bruger et eksternt rengøringsfirma, som kommer hver dag i alle kædens restauranter og gør rent. Men især på Østerbrogade vil Patrick Bachmann have strammet op på netop dette område.

- Nu må vi gå det hele igennem og dobbelttjekke det hele, så der ikke er noget at komme efter, siger han.

YoBurger-ejeren gør det klart, at den sure smiley ikke får nogle hygiejniske konsekvenser for restaurantens gæster, da der er en anden vandhane til rådighed med varmt vand, og derudover bruger personalet handsker til al fødevarehåndtering.

Burgerkædens to andre restauranter på Nørregade og Gothersgade har henholdsvis en elitesmiley og en glad smiley. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere