Kan du nå over? Mor med baby føler sig utryg i lyskryds

I flere københavnske lyskryds har fodgængere så svært ved at nå over, inden det grønne lys skrifter til rødt, at de føler sig utrygge.

Cæcilie Balling fra Østerbro er en af dem, der kender situationen alt for godt. 

Hun er mor til en fire måneder gammel datter, og når hun bevæger sig rundt i byen med det lille barn, føler hun sig langt fra tryg, når hun skal passere et lyskryds.

- Især efter jeg er blevet mor og går med barnevogn, så har jeg lagt mærke til, at jeg ikke når over i tide, og jeg er ikke altid tryg ved, om jeg når over tide, fortæller hun, da vi møder hende på Trianglen.

Og lige ved Trianglen er der tilsyneladende store problemer. 

Københavns Kommune har renoveret Østerbrogade, og det er når de skal krydse den trafikerede hovedfærdselsåre, fodgængerne mangler tid.

En af dem er Thomas Woldiderich, der har skrevet til Københavns Kommune om det ubehagelige lyskryds, og han har også lagt et opslag om problemerne på Facebook.

- Det er et kæmpe problem - man når ikke fra den ene ende til den anden, inden den skifter, siger han til TV 2 Lorry.

Ofte følger han sin datter i skole, og det er, når de to sammen skal over gaden via fodgængerfeltet, der mangler tid.

Da TV 2 Lorrys udsendte onsdag selv forsøgte sig med at krydse fodgængerfeltet i normalt tempo, var der for længst blevet rødt lys, inden han nåede i mål.

Kommunen vil se på lyskrydset

TV 2 Lorry har forelagt problemet med de manglende sekunder for Københavns Kommune, og herfra lyder meldingen, at de vil undersøge sagen.

- Nu sender vi nogen ud og kigger og laver nogle observationer. Og de tæller jo sekunder - så ser vi, om der er noget, der skal justeres derude, siger Henriette Hall-Andersen, områdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Hun mener dog alligevel, at det er sikkert at bruge fodgængerfelterne i de københavnske lyskryds, da der er indregnet såkaldt sikkerhedstid.

- Man kan godt gå ud i et kryds, når der er grønt, og man kan godt blive ved med at gå over, selv om der bliver rødt, fordi sikkerhedstiden er indstillet efter længden på fodgængerfeltet. Så du kan godt nå over, selv om det har et normalt ikke-særlig-hurtigt gangtempo, forklarer Henriette Hall-Andersen.

Men noget tyder på, at hendes folk måske skal ud og holde øje med flere lyskryds. For da TV 2 Lorry tog sagen fra Østerbro op, efterlyste vi erfaringer fra københavnere i andre lyskryds i byen. En del har skrevet til os og herunder kan du læse deres reaktioner.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det siger københavnske fodgængere om lyskrydsene

Mange har skrevet til os med eksempler på lyskryds, hvor det er svært at nå over. Her får du nogle eksempler:

Anne-Grete Gjerløff skriver om fodgængerfeltet på H.C. Andersens Boulevard ved Rådhuspladsen:

- I mange år har der været problemer påH.C. Andersens Boulevard ved Rådhuspladsen. Tiden er meget kort, henset til det store antal fodgængere, der skal krydse, skriver hun.


Marina Hribar skriver om krydset Vennemindevej/Jagtvej: - Vi må ofte vente i midten, eller løbe over, forklarer hun.


Bettina Andersen har skrevet til os og nævner, at når man går med krykke, er det rigtig ubehageligt at skulle over krydset ved Vibenhus Runddel. Lyset skifter for hurtigt.


- Man skal kun gå over hvis man ikke er dårligt gående, ellers siger det splat. Sådan skriver Camilla Brink Nielsen om  krydset Tagensvej/Nørre Allé:

- Man når kun halvvejs ud, så folk der ikke kender krydset skynder sig bare hen til hellen, og er altså 2 skift om at komme over, forklarer hun.


- I det signalregulerede kryds Frederikssundsvej / Åfløjen i Brønshøj er tiden kun 15 sekunder for den grønne mand. Dette er for lidt, især for ældre.  Man når ofte kun lige over midten og biler kommer truende med høj fart fra Herlev.Desuden kører der ved hvert signal skift adskillige køretøtøjer bla. busser over for rødt lys i den tro at man kan nå over på grønt lys i krydset novembervej/Fredrikssundsvej hvilket ikke er mulig hvis man overholder hastigshedsgænsen på50 km/t, fortæller Poul Ingemann Mortensen.





Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik