Kamilla er stærkt svagsynet: Ny app giver hende nye løbevenner

En ny app skal hjælpe stærkt svagsynet, som Kamilla Ryding, med at finde ledsagere til at dyrke motion.

Hvis Kamilla Ryding skal ud og løbe en tur, så er det umuligt uden hendes ledsager, da hun er stærkt svagsynet. Når løbeskoene skal luftes, så sker det med en elastik imellem dem, som de begge holder i.

Kamilla Rydings ledsager fortæller hende, hvornår hun skal passe på, og om der kommer en kantsten, så hun skal løfte foden lidt ekstra. Hun er glad for, at hun har forskellige ledsagere, der kan hjælpe hende.

- Min ledsager guider mig, men ellers er det også bare en, som jeg løber med. Vi er sådan et team, der løber sammen, hvor vi kan hyggesnakke eller træne hårdt, fortæller Kamilla Ryding til TV 2 Lorry.

I mange år har Kamilla Ryding dyrket motion på et højt plan, hvor hun har løbet, cyklet, klatret og stået på ski. Det havde ikke kunne lade sig gøre, hvis hun ikke havde haft forskellige ledsagere igennem de år.

Kamilla er glad for sin ledsager, Kamille, da de både kan hyggesnakke og træne fysisk hårdt sammen.
Kamilla er glad for sin ledsager, Kamille, da de både kan hyggesnakke og træne fysisk hårdt sammen.
Foto: Move United

En ny app, der hedder Move United, vil hjælpe synshandicappede med nemt at finde en ledsager, som de kan dyrke motion med. Det er umuligt for mange svagsynet at dyrke motion selv, det er derfor altafgørende, at de kan finde en ledsager, som vil dyrke motion med dem.

Move United vil skabe et fællesskab på en social platform, hvor det bliver nemt tilgængeligt for synshandicappede at komme i kontakt med frivillige motionister, så de kan træne sammen.

quote Appen kan helt klart hjælpe mig med at finde flere, som jeg kan træne med

Kamilla Ryding

Kamilla Ryding er sikker på, at Move United vil kunne hjælpe ikke mindst hende selv, men også rigtig mange andre synshandicappede frem i tiden.

- Jeg ved, at der er mange, der både ønsker en at løbe med, gå med eller dyrke fitness med, men at det er svært at finde nogle, som har tid og lyst. Derfor tænker jeg, at den her app kan hjælpe rigtig mange, og flere får glæde af den, fortæller Kamilla Ryding.

Vil forbedre negative tal  

Tal fra VIVE, som er det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd, viser, at det er 18 procent af synshandicappede, der føler sig ensomme, hvor det ligger på 1,3 procent hos resten af befolkningen.

Move United vil med deres nye app forsøge at påvirke de negative tal, så flere synshandicappede kommer ud og dyrker motion med en ledsager, og måske på den måde kan opbygge venskaber sammen.

Det er muligt for alle synshandicappede, lige meget niveau, at finde en ledsager til den form for motion de ønsker. Kamilla Ryding dyrker motion på et højt plan, hvilket betyder at hun træner fem gange om ugen, og hun har derfor brug for ledsagere ofte.

- Appen kan helt klart hjælpe mig med at finde flere, som jeg kan træne med. Det handler også om, at få kalenderne til at passe sammen, og der tænker jeg, at det kunne være rigtig fint med sådan en app, hvor jeg kan sende den efterspørgsel ud, i stedet for at jeg skal ringe til hver enkelt ledsagere og planlægge med dem, fortæller Kamilla Ryding.

Kamilla Ryding er sikker på at ved hjælp af appen, så kan flere synshandicappede og frivillige skabe venskaber sammen. Det med at man dyrker noget motion sammen, som begge vil, det gør bare, at man skaber relationer sammen.

Det er en målgruppe, som har brug for hjælp eller assistance til at komme ud og dyrke motion, og appen er helt klart med til at starte det fællesskab, fortæller Kamilla Ryding.