Kære bartender: Hold op med at putte agurk i min gin tonic, tak

Dette er en klumme, det betyder at holdningerne i teksten er skribentens og ikke TV 2 Lorrys.

Min sommerferie er (for længst) forbi. 

Jeg har haft nogle dejlige uger med, hvad jeg ville betegne som, godt dansk sommervejr. 

Og selv om skriblerierne også har holdt en pause, er der jo sket en masse, jeg har været rasende, frustreret og irriteret over.

Situationen i Ukraine, situationen i statsapparatet samt den galoperende inflation.

Jeg synes dog godt, der kan blive plads til et 'first world' problem, her til at sparke sæsonen i gang. 

Bevares, det er i den lette ende, men lur mig om det alligevel ikke kan dele folk i to klassiske lejre; for eller imod. 

Måske kan vi ligefrem trække en form for uvidenskabelig meningsmåling fra det, forhåbentlig, saglige og ordentlige kommentarspor.

quote Jeg er med på, at trenden har eksisteret i noget tid, men den har grebet om sig og har inficeret private barskabe i hele regionen.

Jakob Beck

Emnet har faktisk fyldt ekstra meget for mig denne sommer: Gin og tonic.

Misforstå mig ikke; jeg er meget glad for Gin Tonic og er slet ikke vred på den.

Næ, jeg er rasende over at opfindsomme bartendere åbenbart har aftalt, at nu putter vi alle mulige alternative krydderurter, frugtstykker eller sågar agurk i den sagnomspundne drink.

Jeg er med på, at trenden har eksisteret i noget tid, men den har grebet om sig og har inficeret private barskabe i hele regionen. Også blandt gode bekendte, kollegaer og familie.

Nu er det snarere reglen end undtagelsen, at der skal fiskes en håndfuld peberkorn op af glasset inden indtagelse.

Men agurk! - Hva hulen?

Jeg ved ikke, hvor eller hvordan det er begyndt. (og jeg er ikke i humør til at undersøge det)

Var det en dårlig indkøber på en smart bar i Jægersborggade, der havde glemt at bestille citroner eller var personalet på en hip Kødbyen-bar bare begyndt at kede sig i sommervarmen? 

Eller måske er det opstået i USA et sted, hvor de troede at agurken ville gøre en Gin Tonic til en sund og slankende helsedrink.

quote Der er i hvert fald INGEN, der NOGENSINDE har stået med en agurk og tænkt; skal jeg lave mig en leverpostejmad eller en Gin Tonic.

Jakob Beck

Der er i hvert fald INGEN, der NOGENSINDE har stået med en agurk og tænkt: Skal jeg lave mig en leverpostejmad eller en Gin Tonic.

Og hvorfor smager agurk pludselig af noget, når den kombineres med gin og tonic?

Den er så vandet og ligegyldig på maden, den er også ret uskyldig som snack-pind, mennoget i gin'ens og/eller i tonicens kemi fremhæver den fæle beske, græsagtige smag, der til daglig heldigvis er 'låst' fast i agurkens indre.

Er der en kemiprofessor til stede, der kan kaste lys over mysteriet?

Man kunne vælge at glæde sig over at ”lakrids-i-alt-mad”-perioden endelig ser ud til at være forbi, men det er som om, der altid skal være nogen, der piller ved det perfekte.

Videreudvikler kalder de det.

Men Gin Tonic med citron skal ikke udvikles! - Jo: med bedre gin måske ...og bedre tonic.

Kald jeres eksperimenter noget andet, så jeg og andre nærsynede stakler ikke kommer til at bestille fake GTs ved en dårligt oplyst bar efter en øl eller to.

quote Hold for himlens skyld den skide agurk i grøntsagsskuffen

Jakob Beck

Kald jeres drink for ”Rosendrøm”, ”Thyme-tonic” eller ”Chief-Cucumber” bare for at komme med nogle smarte forslag, der hurtigt vil afsløre, at I har fiflet med originalen.

Jeg vil afslutningsvis afsløre de korrekte ingredienser i en Gin Tonic:

IS(kold) GIN(god), TONIC(god) og en skive CITRON(øko).

Skær gerne citronen ud på alternative kreative måder, bare den ikke tager fokus fra de øvrige ingredienser.

Men hold for himlens skyld den skide agurk i grøntsagsskuffen eller put den på leverpostejsmaden, hvor den hører hjemme.

Med venlig hilsen
Jakob Beck,
indehaver af konservative smagsløg

profil

Jakob Beck