Kæmpe kongres i Bella Center er startet - men der er først normale tilstande i 2023

I disse dage afvikles den første internationale kongres i Bella Center siden epidemiudbruddet, og optimismen er ved at vende tilbage. Men der er fortsat lang vej tilbage til normale tilstande.

Der er lang vej igen. Men det går fremad.

Tirsdag startede Electric City 2021, som er en kongres for vindindustrien og arrangeres af organisationen Windeurope. 

Dermed får Bella Center besøg af omkring 8.000 besøgende fra hele Europa og af ikke mindre end syv ministre med energi som arbejdsområde. Og hvor Bella Center tidligere på efteråret har afviklet Bogforum og også lagt lokaler til en dansk lægekongres, så er Electric City 2021 den første internationale af slagsen siden epidemiens udbrud.

- Vi vil da gerne hoste  alle slags event. Men de internationale arrangementer betyder, at man fylder byens hoteller og restauranter. De kan mærkes i lufthavnen og i strøgbutikkerne, siger CEO i Bella Group, Christian Folden Lund til TV 2 Lorry.

Med andre ord, så er det de internationale kongresser, der påvirker økonomien i hovedstadsområdet mest positivt.  Og der er brug for dem.

Christian Folden Lund forklarer, at mens hoteller i resten af Danmark efterhånden har nået et niveau, der svarer til niveauet før krisens udbrud, så er hotellerne i Københavnsområdet på indeks 60-65 sammenlignet med niveauet før epidemien. Der er altså lang vej igen. Og det skyldes, at internationale gæster traditionelt har fyldt meget i det storkøbenhavnske turistbillede.

Forventer først indtægter i 2023

På samme måde er der også et stykke vej tilbage, før Bella Center som kongressted er oppe på niveau igen.

- Det begyndte for alvor at gå fremad i august, men vi forventer ikke at tjene penge før i 2023, siger direktøren og tilføjer:

- I over et år kørte vi med under 20 procent af en normal omsætning, og i juni måtte vi ud og rekapitalisere med nye ejere og ny finansiering. Dermed står vi godt rustet nu og føler os sikre.

Der er berammet kongresser i Bella Center også i 2022, men først i 2023 ser det for alvor godt ud, og her forventes et overskud med sorte tal på bundlinjen.

Christian Folden Lund forklarer, at 2023 tegner til at blive et godt år, fordi samfundet er i gang igen - og fordi mange af de kongresser, der blev aflyst som følge af epidemien, er berammet til at finde sted i løbet af 2023.

- Det tager flere år at planlægge de store events, så de er skubbet til 2023, siger han og tilføjer, at København i den sammenhæng typisk konkurrerer med byer som Barcelona, London, Paris og Madrid.

Stadig forholdsregler mod corona

Men selv om det går fremad, så er der stadig en ny virkelighed, der præger både dagens og fremtidige kongresser i Bella Center. Og det er forholdsregler, der skal holde smitten ude.

Christian Folden Lund forklarer, at alle deltagere skal være vaccineret.

- Og hvis de ikke er det, så skal de møde op med en negativ PCR-test, der er mindre end 48 timer gammel. Det handler om at beskytte både gæsterne og vores medarbejdere. Vi er lige så usikre som alle andre i forhold til det her, og vi vil meget gerne tilbage til vores normale liv på en sikker måde. Derfor er vi glade for coronapasset, siger direktøren.

Electric City 2021, der startede tirsdag afvikles over tre dage og slutter altså torsdag.

_


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Amass

Gourmetrestaurant i København lukker

SAS-regnskab viser stort milliardunderskud

Kaffe

Café får bøde på 40.000 kr. for ikke at tage imod kontanter

Drive-in blomster

Drive-in buketter efter lukketid: Flere blomsterbutikker hopper med på trend


København


Forsiden lige nu

Se flere