Julebranderterne er løs: Benprotese glemt i taxa

Taxa 4X35 har lavet en opgørelse over, hvad folk glemmer i taxaer i julemåneden. Det er ikke småting.

Nu kommer de frem - de helt særlige julefrokostbranderter.

Sæsonen for de mange julefrokoster blev for alvor indledt fredag den 29,  november, og hver weekend frem mod jul fyldes gader og stræder særligt i de sene aftentimer med stærkt beduggede mennesker, som leder efter en eller anden form for hjemtransport.

Heldigvis ved de fleste, at de ikke skal køre selv - og de søger så mod offentlig transport - eller det trygge bagsæde på en taxa, der fragter dem hele vejen hjem.

Men med et måske ligefrem enormt indtag af øl og snaps er det så som så med hukommelsen, og Taxa 4X35 fortæller i en ny opgørelse, at der nærmest ikke er grænser for folks glemsomhed.

Mobilen glemmes ofte 

Ifølge Taxa 4X35 så har passagererne efterladt i alt 928 mobiltelefoner, 321 punge og 224 nøgler på bilsæderne i de forgangne år. 

- Det sker ofte, at kunderne glemmer ting i vores vogne, det kan ikke undgås, når man kører mere end fem mio. ture om året. Men vores chauffører får sig nogle gange en sjov overraskelse, når de ser, hvad der ligger på bagsædet,” siger Gert Frost, adm. direktør i Taxa 4x35.

Selskabet har cirka 1.000 taxer kørende i københavnsområdet.

Men det er ikke kun dagligdags ting, som punge og telefoner, chaufførerne støder på, når de har sat kunderne af,. Passagererne glemmer også mere eksotiske ting - og her spiller julemåneden formentlig ind.

Mærkelige ting, som folk har glemt i en taxa

Rigtige brugere af benproteser opdager jo meget stor sandsynlighed, at de mangler protesen, når de stiger ud - så den glemte protese har formentlig været brugt som gimmick til en julefrokost.

Glemte sager gemmes

Men Taxa 4X35 oplyser, at hvis man mangler en sådan - eller har glemt noget helt andet i bilen på vej hjem - så er der håb.

- Vi passer selvfølgelig godt på alle de ting, som vores kunder glemmer, og vi  opbevarer det sikkert på vores kontor. Har man været så uheldig at glemme noget, skal man blot ringe til vores kundeservice, så man kan blive genforenet med sin mistede genstand,” siger Gert Frost.

Taxaer er naturligvis ikke det eneste sted, folk glemmer deres ejendele. DSB har tidligere oplyst, at i julemåneden stiger andelen af sexlegetøj, der er glemt i togene.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere