Joy Mogensen siger tak for støtten efter tabet af sin datter

Joy Mogensen takker i et Facebook-opslag for de beskeder, hun har fået efter tabet af sin datter.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Efter tabet af sit barn siger kultur- og kirkeminister Joy Mogensen fra Socialdemokratiet tak for de mange beskeder, hun har modtaget i sympati.

Det gør hun i et opslag på Facebook.

Læs også Kulturminister Joy Mogensen har mistet sin datter

- Tusind tusind tak for alle jeres hilsner og tanker, både her på Facebook og i den virkelige verden. Jeg er stadig i gang med at læse dem alle, og de varmer alle som en, skriver hun på det sociale medie.

Datteren, Sarah, blev født i oktober, men inden fødslen kunne lægerne konstatere, at datteren ikke var i live. Joy Mogensen skulle dog føde datteren, hvilket var en hård proces for ministeren.

- Selvom jeg kun har mærket min lille pige indefra, så opdagede jeg, da jeg så hende, at jeg allerede elskede hende. Det er det vigtigste at holde fast i, midt i det overvældende ulykkelige, at jeg nu skal begrave min datter, skrev hun i et tidligere Facebook-opslag i dagene efter det tragiske tab.

Læs også Joy Mogensen åbner op om sit ubærlige tab

Andre har delt deres historie

Joy Mogensen har siden oktober været på orlov for at bearbejde sin sorg over tabet, men i det seneste opslag skriver ministeren, at hun nu vil finde en vej tilbage til livet.

- At holde fast i at jeres donationer forvandlede Sarahs farvel til mig og verden til et stærkt budskab om, at menneskelivet i sit yderste og inderste handler om at betyde noget, noget for andre, også når det er sværest.

Læs også Støtten strømmer ind til Joy Mogensen

I opslaget takker Joy Mogensen også de mennesker, der har delt deres historie om at miste et barn. Det har gjort et stort indtryk på hende.

- I har - sammen med min fantastiske familie og skønne venner - givet mig en fornemmelse af ikke at være alene med en al for stor sorg. Jer, der har delt jeres historier, har givet mig fortrøstning i, at min kærlighed til min dødfødte datter, men også de mange andre følelser er almindelige og ok, og at der kommer en vej videre for mig på en og samme tid med og uden Sarah, skriver ministeren.

Efter tabet af sin datter gjorde Joy Mogensen det klart, at hun ikke ønskede blomster, men at man i stedet bidrog til Landsforeningen Spædbarnsdød i datterens navn Sarah Antoinet Mogensen.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik