Klaus lægger have til intimkoncerter: "Det er oplagt, nu hvor festivalerne er nede"

En ganske almindelig onsdag aften er der livemusik og publikummer i Klaus Myginds have i Vanløse. Som en del af konceptet 'Low-Fi' har han og hustruen lagt græsplæne til en kickstart af kulturen efter coronapandemien.

- Nå, der kommer nogle flere.

Klaus Mygind vinker til endnu et par publikummer, da ankommer til hans hus i Vanløse.

- Det er både lokale og bekendte fra nærområdet og en masse nysgerrige musikelskere, der har opdaget konceptet og er på jagt efter nye oplevelser, siger han.

Konceptet, som Klaus Mygind hentyder til, hedder 'Low-Fi Concerts'. Navnet dækket over et fællesskab, der forener musikere med privatpersoner, der har plads til at lægge hus eller have til koncerter på deres privatadresser.

- Min hustru var til en Low-Fi-koncert, og så gik det op for os, at vi kunne gøre det samme. Vi meldte os til, og nu har vi været værter for koncerter cirka 10 gange. Det er nemt nok, for det er Low-Fi, der står for det lavpraktiske, forklarer Klaus Mygind og tilføjer:

- Det har været nogle fede oplevelser hver gang. Kunstnerne, der kommer, forstår virkelig konceptet.

Kontakten mellem værter og artister formidles via en hjemmeside. Herfra kan interesserede musikelskere også købe billetter til koncerterne, der afholdes over hele landet.

Ekstra aktuelt under coronapandemien

Denne onsdag er det singer-songwriteren Søren Manscher, der skal give koncert på den overdækkede terrasse i Vanløse. Ifølge ham giver Low-Fi-koncerterne en oplevelse, man ikke finder på traditionelle spillesteder.

- For det første er man tættere på publikum som artist, og publikum føler sig også tættere på musikken. Der kan opstå en dialog, der er mere inkluderende, end når man som artist på et almindelige spillested måske mere bliver 'betragtet'.

Ifølge selskabet Low-Fi Concerts har de siden foråret oplevet en øget interesse fra både artister og publikum for koncertformatet.

Musikeren Søren Manscher har i skrivende stund givet mellem 10 og 15 koncerter rundt om i landet. 

Det er dog kun anden gang, han skal spille i en have, mens størstedelen af de andre koncerter er afholdt i folks private stuer.

- Det er oplagt, fordi festivalerne er nede. Og så er det et koncept, der kan udføres hvor som helst. Det eneste, det kræver, er, at man har et sted, hvor der kan være omkring 20 mennesker, siger han.

I 2021 har der været afholdt 100 koncerter i forbindelse med konceptet, og de efterfølges af 144 koncerter de kommende måneder. Heraf afholdes 30 koncerter i Sverige, da Low-Fi Concerts har udvidet til Sverige denne måned.

I videoen i toppen af artiklen kan du tage med til havekoncert i Klaus' have i Vanløse.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20221125-174529-L-6000x3368ma

playBrødre har enestående samling - nu har de sikret sig verdensrekord

20221126-101515-A-3904x2196ma

Skuespilleren Stig Hoffmeyer er død

superkilen-1234 (1)

Kunstnergruppe gav kæmpe-højtaler til plads – nu er den væk på fjerde år

johannys(1)2

Ikonisk rockalbum bliver til musikteater for første gang nogensinde


København


Forsiden lige nu

Se flere