Internt notat: Kontraktkrav med “afgørende betydning” skubber svarfrist om EM-kampe

En ny intern orientering til politikerne i København viser nu, at der arbejdes på belyse eventuelle kompromisser på en række kontraktkrav fra arrangørerne af EM og Tour de France, der har afgørende betydning for værtsskabet i København. 

Det kræver ekstra tid at få markante krav fra to af sportens giganter til at gå op i en højere enhed, således at EM i herrefodbold næste sommer kan afholdes i samme periode, som København er vært for starten på Tour de France.

Det viser en ny orientering, der torsdag ved middagstid er sendt fra Kontoret for Vækst og Erhverv på Københavns Rådhus til politikerne i Københavns Borgerrepræsentation, og som TV 2 Lorry er kommet i besiddelse af. 

Her står der, at der kigges på, hvordan der kan findes mulige kompromisser mellem arrangørerne af henholdsvis EM og Tour de France (Uefa og A.S.O), der begge har stribevis af vigtige krav til, hvordan de respektive værtskaber i København skal foregå.

“Både UEFA og A.S.O. har en række af kontraktkrav, som har afgørende betydning for værtskabet af de to events,” står der i orienteringen.

Det fremgår ikke, hvad kontraktkravene dækker over, og hvordan de har afgørende betydning.

Coronakrisen har udskudt EM til 2021, og med Københavns værtskab for Tour de France samme sommer in mente kaldte DBU’s formand, Jesper Møller, i sidste uge chancerne for EM i Danmark for 50/50.

EM-kampene i Parken skal efter planen spilles 12., 17., 21. og 28. juni 2021, mens Tour de France-etaperne bliver kørt 2., 3. og 4. juli 2021. Allerede fra 30. juni vil Rådhuspladsen og H. C. Andersens Boulevard dog være lukket ned i forbindelse med klargøring af Tour de France-starten i hjertet af København. 

Kompromisser belyses

Det er de fem parter, Grand Départ Copenhagen Denmark 2021 (selskabet, der står for selve afviklingen af Tour de France i Danmark), Uefa, DBU, Københavns Kommune og ASO, der sammen forhandler om knasterne i de kontraktlige forhold. 

“Der arbejdes fortsat på at belyse de kontraktlige krav og evt. kompromisser og løsningsmuligheder, som kan sikre, at EURO 2020 afholdes i København i 2021 samtidig med Tour de France,” står der videre.

“På den baggrund har Københavns Kommune og DBU i fællesskab bedt UEFA om fristforlængelse. UEFA har imødekommet ønsket og har givet fristforlængelse til 8. maj”, lyder det i orienteringen til politikerne i Københavns Kommune.

Det kom allerede onsdag frem, at fristen blev forlænget til 8. maj.

Kan fortsat tage forbehold

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger var dele af disse informationer sendt ud til medlemmerne af Borgerrepræsentationen under fortrolighed onsdag aften.

I den nye orientering torsdag fremgår det fortsat, at “Uefa tidligere har godkendt, at Københavns svar kan tage forbehold for efterfølgende politisk godkendelse.”

Den politiske godkendelse skulle i første omgang falde 14. maj, kunne TV 2 Lorry fortælle tirsdag aften. 

Men i den nye orientering står der, at “de konkrete tidspunkter for politisk behandling vil afhænge af, hvornår der foreligger en løsning.”

I første omgang skal Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg behandle sagen torsdag aften. Økonomiudvalget skal tage stiling til sagen den 5. maj. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

ro

Her strømmer medlemmerne til: "Jeg bliver helt høj"

265851_491388967538420_375266505_o

playGreve Kommune bliver VM-vært for første gang nogensinde

EM-trofæ

Overborgmester håber på EM-storskærmsfester trods corona

Stacking

playWilliam og Alexander er verdensmestre i at stable kopper

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere