Københavnsk forskningsforsøg med virtual reality mod vaccineskepsis trækker internationale overskrifter

En gruppe psykologer fra Københavns Universitet undersøger, om virtual reality kan bruges som redskab mod vaccineskepsis.

Kan virtual reality bruges som redskab mod vaccineskepsis blandt befolkningen?

Det er spørgsmålet, som en gruppe psykologer fra Københavns Universitet i disse dage undersøge.

Søndag undersøgte de det ved et forsøg i Fælledparken i København, hvor forbipasserende havde mulighed for at iklæde sig et par VR-briller og spille et spil om flokimmunitet.

Siden da har forsøget fået international opmærksomhed, efter at nyhedsbureauet Reuters mandag omtalte det.

EU-støttet projekt

I spillet skal deltageren forsøge at krydse en plads fyldt med mange mennesker og undgå at blive smittet eller smitte andre undervejs.

Det fortæller Clara Vandeweert, der er Postdoc på Virtual Learning Lab ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet, til TV 2 Lorry.

- De (deltagerne, red.) oplever flokimmunitet i virtual reality og så ser vi, om det påvirker deres holdning til at blive vaccineret.

- Lige nu tester vi det i Danmark for at se, om folk hypotetisk set vil ændre deres holdning en ny vaccine til en ny mutation, siger Clara Vandeweert.

Hvad er virtual reality (VR)?

  • Virtual reality er en teknologi, der lader en bruger opleve et computersimuleret miljø.
  • VR består typisk af visuelle oplevelser via en VR-brille, men nogle former for virtual reality bruger også blandt andet lyd gennem højttalere eller hovedtelefoner.


Forsøget er en del af et EU-støttet arbejde, hvor man vil udvikle en app, som sundhedspersonale kan bruge til at fremme vaccination.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har sat generel modstand mod vaccinering på listen over de ti største globale sundhedstrusler.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik