Ingen skøjtebane på Kongens Nytorv – men nu åbner Noma en i nærheden

Der bliver ingen skøjtebane på Kongens Nytorv - men en ny åbner få hundrede meter derfra.

Skøjteglade københavnere og gæster i hovedstaden fik en lang og iskold næse, da TV 2 Lorry forleden kunne fortælle, at den elskede skøjtebane på Kongens Nytorv ikke kommer tilbage, selvom den kendte plads nu igen er åben efter metrobyggeriet er overstået.

Der var simpelthen ikke råd. Men fortvivl ikke. Et privat initiativ sørger nu for, at en ny skøjtebane åbner få hundrede meter fra Kongens Nytorv.

29. november åbner folkene bag Noma og Broens Gadekøkken således en 600 kvadratmeter stor skøjtebane på Den Grønlandske Handels Plads, der ligger på Christianshavns-siden af Inderhavnsbroen, hvor der i sommerhalvåret er mulighed for at købe street food. 

Stolt ejer

Jesper Møller fra Street Food District, der er manden bag både Broens Gadekøkken og Reffen, glæder sig til at åbne den nye skøjtebane. 

- Jeg er meget stolt over, at vi også om vinteren er med til at forbinde København med et aktivt by- og uderum.

- Vi håber, at den nye skøjtebane kan være med til at sætte rammerne for mange hyggelige stunder og ikke mindst være et centralt pejlemærke i byen, siger Jesper Møller i en pressemeddelelse. 

Julen har ramt Den Grønlandske Handels Plads.
Julen har ramt Den Grønlandske Handels Plads.
Foto: Broens Gadekøkken PR

Presseafdelingen i Street Food District oplyser til TV 2 Lorry, at der er tale om et 50/50-samarbejde mellem Street Food District og Noma, men at Noma ikke vil oplyse, “hvem nogle af ejerne er.” 

Folkene bag Noma ejer restauranten 108, der ligger tæt på skøjtebanen, ligesom de tidligere serverede deres verdenskendte retter i lokaler lige om hjørnet i Strandgade.

50 kroner for et par skøjter

Der vil være gratis adgang til den nye bane, hvis du selv har skøjter med, og du kan leje et par for 50 kroner i timen, hvis ikke selv du har. 

Allerede fra lørdag den 23. november vil skøjtebanen være åben, mens den officielle åbning med dj, gratis øl, opvisningsshow og skøjtedisko vil finde sted den 29. november. 

Der vil blive solgt mad og drikke i nogle af madboderne, mens der også er mulighed for at slå sig løs i kreative værksteder og købe juletræer. 

Ikke penge til skøjtebane på Kongens Nytorv

Den runde skøjtebane omkring Rytterstatuen på Kongens Nytorv har siden 1999 tiltrukket skøjteentusiaster. 

Siden vinteren i 2008-2009 har området dog været lukket land på grund af metrobyggeriet. Derfor har mange set frem til en genåbning af skøjtebanen i Indre By. 

Men det socialdemokratiske medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Jonas Bjørn kunne for få dage siden afsløre over for TV 2 Lorry, at der ikke er økonomi til genoprettelse af banen i år.

- Vi har en meget stram kommunal økonomi i København, hvor vi hele tiden er nødt til at holde anlægsudgifterne nede, fordi vi har et anlægsloft, og der er i vi hele tiden nødt til at lave prioriteringer, siger Jonas Bjørn til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Den gamle skøjtebane på Kongens Nytorv var slidt op, så vi skulle lave en ny skøjtebane, og der har vi i stedet for valgt at placere den på Genforeningspladsen i Nordvest, fordi vi på mange måder mener, at det er et område, der i langt højere grad har brug for idrætsfaciliteter.

Den nye skøjtebane på Den Grønlandske Handels Plads vil efter planen være åben frem til slutningen af februar.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Zoologisk Have

Trods grønt lys: Zoologisk Have og andre kulturoplevelser åbner ikke mandag

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

def_thumb,50_percent

playOplev i vinterferien: Giv storbyfuglene husly

Take away restauranter

Københavnerne har købt over halvdelen af kuverterne til madfestival

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere