Politiinspektør: Derfor delte vi ikke bøder ud til badegæster i Nordhavn

På trods af store menneskemængder ved Sandkaj i Nordhavn 2. pinsedag, så var der intet grundlag for at uddele bøder for et brud på forsamlingsforbuddet, lyder det fra politiet.

Store forsamlinger af badegæster ved Sandkaj/Göteborgs Plads i pinsedagene fik tirsdag kl. 12.30 Københavns Politi til at indføre et opholdsforbud i de to områder i Nordhavn.

Forbuddet betyder, at man ikke ikke må tage længerevarende ophold i områderne, og en overtrædelese vil koste 2.500 kroner i bøde.

Københavns Politi oplyser til TV 2 Lorry, at man tirsdag ikke uddelte nogen bøder på Sandkaj og Göteborg Plads.

Lige på den anden side af vandet i forhold til Sandkaj ligger Marmorbyen. Og her havde flere badegæster tirsdag i stedet valgt at tage ophold ved kajen, som ikke er omfattet af opholdsforbuddet.

Det er dog ikke politiets opfattelse, at forsamlingsforbuddet på maksimalt ti personer blev brudt.

- Det er ikke vores vurdering, at folk sad for tæt i store grupper ved Marmorbyen i går. Vi havde både folk i området og droner i luften. Der var betydeligt færre ved Marmorbyen generelt end over på sandkaj. Det var vores vurdering, at de holdt den afstand, som myndighederne anbefaler, siger Peter Dahl, ledende politiinspektør hos Københavns Politi, til TV 2 Lorry.

Billedet er taget den 1. juni ved Sandkaj på Nordhavn. Her er netop indført opholdsforbud.
Billedet er taget den 1. juni ved Sandkaj på Nordhavn. Her er netop indført opholdsforbud.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

"Folk følger vores vejledninger"

Selvom billeder viser, at der var rigtig mange mennesker samlet ved Sandkaj/Göteborgs Plads 2. pinsedag, så er det heller ikke politiets vurdering, at der her var grundlag for at udstikke bøder for et brud på forsamlingsforbuddet.

Man opererer nemlig efter tre skridt, hvor man først beder folk ikke at sidde for tæt og rykke fra hinanden. Hvis det ikke følges, påbyder man at folk skal flytte sig fra hinanden. Hjælper det heller ikke, vil man uddele en bøde.

- Vi kan konstatere, at alle de dage vi har været ude ved Sandkaj, Kongens Have, Islands Brygge og alle andre steder, der når vi aldrig til skridt nummer tre, fordi borgerne rent faktisk følger de vejledninger, som vi kommer med. Det er derfor, at der ikke bliver udstedt nogle bøder, siger Peter Dahl.

Opholdsforbuddet trådte i kraft klokken 12.30 den 2. juni.
Opholdsforbuddet trådte i kraft klokken 12.30 den 2. juni.
Foto: Presse-fotos.dk

Han pointerer, at opholdsforbudet i Nordhavn netop ikke er kommet, fordi folk ikke følger politiets anvisinger, for det gør de faktisk langt hen af vejen.

- Tilstrømningen har bare været så massiv, og der har været en del udskiftning i de folk, der er der. Det vil sige, at vi kan starte forfra i vores vejledninger hele tiden, siger Peter Dahl.

Opholdsforbudet ved Sandkaj/Göteborgs Plads gælder indtil torsdag klokken 18.00, men perioden kan forlænges. Selvom man ikke må opholde sig i området, er det dog fortsat tilladt at gå gennem zonen, og man må også bade fra Sandkaj, oplyser politiet. Men badezonen skal forlades, når badeturen er slut.

Aktuelle hotspots, du bør undgå i Lorryland:

Politiet har udpeget en række områder, hvor der er særlig stor risiko for store forsamlinger – såkaldte hotspots. Politiet opfordrer til, at man undgår at søge mod disse områder.

 

København

  • Sandkaj og Göteborg Plads på Nordhavn (opholdsforbud)
  • Kongens Have
  • Amager Strandpark
  • Dele af Fælledparken
  • Midterrabatten på Sønder Boulevard på Vesterbro
  • Islands Brygge
  • Dronning Louises Bro
  • Kastrup Strandpark (Sneglen)
     

Københavns Vestegn: 

  • Ishøj, Ishøj Havn

Midt- og Vestsjælland:

  • Folkeparken/Byparken i Roskilde

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik