Nu går byggeriet af Kampsportens Hus i gang

Kampsportens Hus med en central placering omkring Nørrebro Station samler flere forskellige discipliner under ét tag i et byggeri til over 100 millioner kroner.

I den tomme plads i smørhullet mellem Nørrebro Station, S&E Huset og Lygten Station skyder et kommunalt byggeri til lidt over 100 millioner kroner op over de kommende to år.

Mandag blev første spadestik på Kampsportens Hus taget – en idrætsinstitution, der skal samle en bred vifte af forskellige sportsgrene under ét tag.

Byggeriet har været på tegnebrættet siden 2017, men på grund af anlægsloftet er det først nu, tre år senere, projektet kan komme i gang.

Og det glæder overborgmester Frank Jensen (S), da det længe har været et politisk ønske at give det til tider rustikke område omkring Nørrebro Station et løft i form af noget rektangulært nybyggeri.

- Det er sammen med løftet af Nørrebro Stationsområdet, Lyngsies Plads og metrostationen med til at udvikle hele området og skabe et nyt, trygt og attraktivt miljø på Nørrebro til glæde for børn, unge og københavnere, udtaler overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Her kan det nye hus så få lov at tilføje endnu kontrast til sine eklektiske naboer; den celestfarvede art deco-inspirerede Nørrebro Station, den nationalromantiske Lygten Station, den modernistiske béton brut-bygning, S&E Huset, FSB's almenboligbyggeri Rebslagerhus og 90'er-indkøbscenteret Nørrebro Bycenter med det tårnhøje højhus Nordbo som bagtæppe.

Overborgmester Frank Jensen (i midten), kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (til højre) og de andre politikere i Københavns Kommune har måttet grave dybt i kommunekassen for at finansiere byggeriet.
Overborgmester Frank Jensen (i midten), kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (til højre) og de andre politikere i Københavns Kommune har måttet grave dybt i kommunekassen for at finansiere byggeriet.
Foto: Københavns Kommune

Kampsportens Hus bliver med 3.000 kvadratmeter inden for og et udeareal på 2.000 kvadratmeter hjemsted for alt fra karate til taekwondo til boksning og sågar idræt, hvor man ikke skal slå på hinanden.

- Kampsportens Hus har et solidt anker i de lokale kampsportsforeninger, der har fat i børn og unge med forskellige aldre og baggrunde. Kampsportens Hus skal være et nyt samlingspunkt på Nørrebro, der skaber nye rammer og muligheder for kampsport, leg og bevægelse, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Kampsportens Hus opføres i det travle kryds ved Frederikssundsvej, Lygten, Nordre Fasanvej og Nørrebrogade.
Kampsportens Hus opføres i det travle kryds ved Frederikssundsvej, Lygten, Nordre Fasanvej og Nørrebrogade.
Foto: Københavns Kommune

Den nøjagtige pris på etablissementet er 104,5 millioner kroner. Den københavnske kommunekasse kaster 54,5 millioner i bygningen, Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager med 30 millioner, mens Lokale og Anlægsfonden og Nordea-fonden hver især skyder 10 millioner i projektet, som ventes at stå færdigt i midten af 2022 – tidligere hed prognosen 2021.

Ud over kampsportsforeninger er det skal den tre etager høje idrætshal også huse være tilgængelig for aftenskoler, mens skoler, daginstitutioner og børnefamilier kan benytte sig af stedet i dagtimerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere