I dag åbnede Zoo: Sådan passer de på dig

Zoologisk Have har slået portene op med en hel masse særlige tiltag, der skal beskytte publikum.

Normalt skal publikum i Københavns Zoologiske Have beskyttes mod tænder og kløer på de vilde dyr. Men da haven slog portene op i dag efter længere tids corona-lukning, var det med en række nye tiltag, der skal beskytte havens gæster - mod hinanden.

For selv om Zoologisk Have har fået lov at genåbne, lurer coronaspøgelset stadig, og det indebærer en række vigtige sikkerhedsforanstaltninger.

- Vi gør vores yderste for at sikre, at det er trygt at komme som gæst, og det skal være trygt for vores ansatte at udføre deres arbejde, skriver Zoo selv på deres hjemmeside.

Og dermed opstår en masse forandringer. Det normale dagsprogram med for eksempel speaks ved dyrene er aflyst, og så er en række af dyrenes huse lukket for adgang.

Det gælder de huse, hvor man ellers kan se tapir og okapi. Natzooen er lukket, og det samme gælder søløvekælderen, ko/grisestalden, kaninhøjen og kaninhuset.

Også Zootårnet er lukket, ligesom villaen, Zoolab og Madpakkehuset.

I en række af dyrehusene bliver gæsteadgangen ensrettet, og der vil være et begrænset antal pladser i havens restauranter. Enkelte udsalgssteder for mad og drikke er helt lukket. Publikum opfordres til ikke at sætte sig for tæt på udendørs borde og bænke.

Det populære Zoo-tog har indstillet driften, og der vil være begrænset adgang til legepladsen i Børnezoo, hvor der kun må være ti personer. Legepladsen i området Norden er lukket, og så henstiller haven, at man bruger mobile Pay eller kreditkort, når der skal betales.

To køer ved indgangen

Ved indgangen til Zoo bliver de besøgende opdelt i to grupper og dermed delt i to køer. Den ene er for årskortholdere og folk, der har købt billet på forhånd, mens den anden kø er beregnet for folk, der skal købe billet i billetsalget.

Zoos billetsælgere sidder nu bag plexiglasruder, og det samme gælder de medarbejdere, der hjælper folk igennem ved indgangsmøllerne.

Zoo har malet afstandsmarkører de steder, hvor der typisk er mange mennesker, og så bliver der konstant holdt øje med hvor mange gæster, der er i haven.

Zoo i krise

Københavns Zoologiske Have er en af de institutioner, der har haft hårde vilkår under corona-lukningen. For trods muligheder for løntilskud har haven hele tiden haft store udgifter til at passe og fodre de mange dyr.

Haven iværksatte derfor en indsamling, og den er i skrivende stund nået op på 4.696.000 kroner.

-Tusindvis – eller mere nøjagtigt 55.000 danskere har doneret i forbindelse med vores Mobile Pay indsamling. Vi er dybt, dybt taknemmelige, lyder det fra Zoo.

Og med dagens genåbning begynder Zoo nu altså at kunne nærme sig noget, der minder om en almindelig hverdag - trods de mange foranstaltninger og begrænsninger, der nu er en del af et besøg i Zoologisk Have.

Både Zoo og Den Blå Planet har samlet ind for at overleve.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

signe i vindue 2

playNår hele baggården synger ‘Hurtige Hænder’, bliver Signe på 3.tv rørt: Nu har naboer fået unikt sammenhold

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere