Hun-panda klædt på til parring: Skal kende flugtveje, hvis det stikker af

Pandaerne i Københavns Zoo er snart i brunst, og derfor er man ved at gøre dem klar til at parre sig.

I Københavns Zoo er man gået i gang med at forberede landets to eneste pandaer Mao Sun og Xing på at skulle parre sig. For der går nemlig ikke lang tid, før hunpandaen Mao Sun er i brunst.

Da de to pandaer færdes i hver deres anlæg til hverdag, hjælper dyrepasserne i første omgang Mao Sun med at lære sin bedre halvdels anlæg at kende, mens han opholder sig i et tredje anlæg.

- Før introduktionen mellem de her to pandaer kan ske, er der nogle små trin, vi skal i gennem. Mao Suns skal introduceres til Xings anlæg, så hun kender de mulige flugtveje, og hvad for nogle træer der er, og hvor hun kan løbe hen, hvis han bliver lidt for træls og sur, siger dyrepasser Nadja Søndergaard.

Når hun har lært hanpandaens anlæg at kende, skal han gennem samme proces i hunpandaens anlæg.

Håber på pandafødsel

Brunstperioden ligger mellem marts og maj, og derfor er man i Københavns Zoo allerede begyndt på introduktionen, for begge pandaer skal gøres klar til et nyt bekendtskab.

- Det er unge dyr. Han har aldrig mødt en hunpanda før, og hun har aldrig mødt en hanpanda før, så alt er ganske nyt for dem. De har heller ikke parret sig før, for de har ikke været kønsmodne før nu, fortæller Nadja Søndergaard.

Det var første gang, at Mao Sun for nylig fik lov at færdes i Xing Ers anlæg, og her tog hun godt for sig af maden i hans anlæg. Noget, der ifølge dyrepasseren var et godt tegn.

Dyrepasserne i Københavns Zoo vil over de næste par dage gentage øvelsen, indtil Mao Sun føler sig tryg i Xings anlæg.

I sidste ende håber man at se en pandafødsel, som det var tilfældet i Berlin sidste efterår.

Hunpandaen, Mao Sun, besøger for første gang hanpandaens, Xing, anlæg.