Hun fanger københavnernes dagligdag: Se iPhone-fotografens bedste billeder

Julie Vinding er en af mange fotografer i hovedstadsområdet, der deler sine smukke billeder og sin passion for fotokunsten på Instagram. Vi har lavet en række portrætter.

Du kan bladre i Julies smukke billeder øverst i artiklen.

Julie Vinding er lærer på en friskole i København. Men det er ikke derfor, vi skriver om hende her. Det er fordi hun tager nogle vildt smukke billeder af København. Og det er vi ikke de eneste, der synes. 

Julie har i skrivende stund 54.000 følgere på Instagram, som kigger med, når hun deler sine fotografier. 

Men hun skiller sig ud fra de fleste andre populære fotografer på Instagram. Alle hendes billeder er nemlig taget med hendes iPhone, som hun altid er klar til at fiske op af lommen.

Motiverne er tit nogle, som hun støder på spontant:

- Jeg tager billeder, når jeg er på farten, og jeg har jo altid min telefon med. Så kan jeg hurtigt tage den frem, hvis lyset er godt, eller jeg ser noget flot, siger hun.

Det nytter altså ikke noget at slæbe rundt med et stort spejlreflekskamera, hvis man vil fange de tilfældige, magiske øjeblikke, der opstår i hverdagen, mener Julie.  

Samtidig kan man være meget mere diskret med en telefon, så man ikke tiltrækker sig for meget opmærksomhed og forstyrrer folk midt i den situation, man forsøger at forevige, forklarer hun. 

Det er kommet en smule bag på hende, at så mange vil følge med på hendes side på Instagram. 

Det forpligter, mener hun, men hun følger alligevel altid kun sin egen mavefornemmelse, når hun uploader et billede. Et tommelfingerregel er, at det skal være et fotografi, som hun også selv ville nyde i sit feed: 

- Jeg tænker ikke så meget i likes. Jeg tænker mere på, om det er noget, jeg selv synes er fedt. Det er selvfølgelig dejligt, hvis brugerne kan lide det, men jeg vælger ikke mine billeder ud fra det, siger hun. 

Følg med i Julies smukke københavnerbilleder lige her


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget