Nu er turister velkomne, men hoteller vil stadig af med særlig regel

Brancheorganisationen Horesta vil have afskaffet reglen som seks overnatninger, hvis tilladelsen om at overnatte i hovedstaden skal have en afgørende betydning.

Fredag fortalte justitsminister Nick Hækkerup (S), at det igen er tilladt for turister, der kommer fra Tyskland, Norge og Island, at overnatte i København og Frederiksberg fra den 15. juni.

Administrerende direktør i Horesta Katia K. Østergaard mener, at åbningen er et skridt i den rigtige retning.

- Det er meget tilfredsstilledende og helt logisk, at denne regel nu forsvinder. Dermed er der igen samme regler for alle landsdele, og en af de hårdest ramte regioner i forbindelse med coronakrisen kan få andel i de turister, der måtte komme fra de tre lande, siger hun i en pressemeddelelse.

Der er dog ét krav, turisterne skal opfylde, før de kan booke sig ind på et af hovedstadens hoteller - de skal minimum booke seks overnatninger. Og det møder kritik fra direktøren.

- Det får ikke afgørende betydning, så længe vi har en regel om, at der også skal bookes seks dage, og så længe grænserne er lukkede med få undtagelser, fortæller Katia K. Østergaard.

Vil åbne for flere turister

Direktøren for Horesta vil udover at afskaffe reglen om seks overnatninger også have, at Danmark åbner op for turister fra flere lande.

Baggrunden er ifølge Horesta, at Danmark er et af de lande i Nordeuropa med de skrappeste indrejseregler og restriktioner for udenlandske turister. Samtidig har flere sundhedseksperter udtalt til danske medier, at vores grænser kan åbnes yderligere, uden at smittetrykket i Danmark øges af den grund.

Hvis de tyske, norske og islandske turister ikke booker seks overnatninger, skal de enten eje et sommerhus eller have en kæreste, for at de må krydse grænsen til Danmark.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

def_thumb,50_percent

playTrods lave smittetal får Allerød ikke lov til at genåbne: "Det var en mavepuster"

20210128-204057-L-1920x1280we

Overblik: Her er regeringens genåbningsplan

20200521-163956-L-1920x1279we

Regeringen åbner skoler gradvist op med krav om test - men hovedstadsområdet må vente

20210208-102444-L-1920x1280we

liveblogRegeringen og støttepartier er enige om genåbning

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere