Nu er turister velkomne, men hoteller vil stadig af med særlig regel

Brancheorganisationen Horesta vil have afskaffet reglen som seks overnatninger, hvis tilladelsen om at overnatte i hovedstaden skal have en afgørende betydning.

Arkivfoto. Foto: Keld Navntoft / Ritzau Scanpix

Fredag fortalte justitsminister Nick Hækkerup (S), at det igen er tilladt for turister, der kommer fra Tyskland, Norge og Island, at overnatte i København og Frederiksberg fra den 15. juni.

Administrerende direktør i Horesta Katia K. Østergaard mener, at åbningen er et skridt i den rigtige retning.

Læs også Turister må overnatte i København - kan sætte en stopper for fyringer

- Det er meget tilfredsstilledende og helt logisk, at denne regel nu forsvinder. Dermed er der igen samme regler for alle landsdele, og en af de hårdest ramte regioner i forbindelse med coronakrisen kan få andel i de turister, der måtte komme fra de tre lande, siger hun i en pressemeddelelse.

Der er dog ét krav, turisterne skal opfylde, før de kan booke sig ind på et af hovedstadens hoteller - de skal minimum booke seks overnatninger. Og det møder kritik fra direktøren.

- Det får ikke afgørende betydning, så længe vi har en regel om, at der også skal bookes seks dage, og så længe grænserne er lukkede med få undtagelser, fortæller Katia K. Østergaard.

Vil åbne for flere turister

Direktøren for Horesta vil udover at afskaffe reglen om seks overnatninger også have, at Danmark åbner op for turister fra flere lande.

Læs også Turister må ikke overnatte i København - men det er ikke her, der er flest nye smittede

Baggrunden er ifølge Horesta, at Danmark er et af de lande i Nordeuropa med de skrappeste indrejseregler og restriktioner for udenlandske turister. Samtidig har flere sundhedseksperter udtalt til danske medier, at vores grænser kan åbnes yderligere, uden at smittetrykket i Danmark øges af den grund.

Hvis de tyske, norske og islandske turister ikke booker seks overnatninger, skal de enten eje et sommerhus eller have en kæreste, for at de må krydse grænsen til Danmark.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik