Forsyning giver borgere gode råd efter varsel om lokale skybrud

Hovedstadsområdets Forsyningsselskab opfordrer i dag den 19. juni borgere til at passe ekstra på, når lokale skybrud rammer.

Sommeren er lig med starten på skybrudssæsonen, og risikoen for, at regnen regnen vil hamre ned på veje og stræder i hovedstadsområdet er dermed steget. De store regnskyl kan resultere i, at flere områder vil blive oversvømmet og kloakdæksler vil ’hoppe’ af, lyder advarslen fra Hofor, der er Hovedstadens Forsyningsselskab.

Senest i dag, fredag, er der blevet varslet om risiko for skybrud frem til klokken 04 natten til fredag, og derfor har Hofor valgt at advare borgerne i hovedstadsområdet.  

I en pressemeddelelse oplyser Hofor, at borgerne ikke bør være i kontakt med spildevand fra gader og kældre, da det kan fremkalde sygdom.

Det samme gælder, hvis borgerne i sommerens varme har lyst til at hoppe i havnebade eller bynære strande, så skal de vente. Det skyldes, at områderne også kan blive forurenet under den pludselige og uforudsigelige vejrhændelse.

Hofor opfordrer samtidig borgerne til at færdes i gaderne med forsigtighed i aften, og borgere med kældre og andre udsatte steder skal være opmærksomme.

Det skal du være opmærksom på

Hofor arbejder sammen med Københavns Kommune og kommunerne i hovedstadsregionen på at skybrudssikre hele hovedstadsområdet.

I København er der arbejdet på en række skybrudsriste, nødafløb til havnen samt skybrudsporte, der åbner automatisk ved stort pres i kloakkerne. Kloaksystemet bliver løbende udbygget med skybrudstunneler og opsamlingsbassiner.

Det er dog ikke alle problemer, som Hofor sammen med kommunerne kan imødekomme, og derfor advarer selskabet nu borgerne om følgende:

Det er vigtigt at passe på løse kloakdæksler, da dækslerne kan komme under et sådan pres, at de bliver presset af. Man bør undgå hudkontakt med vandet og ikke bade i havet før det grønne flag på stranden igen er hejst.

Kraftige skybrud kan give varm damp i gaderne i Indre By, da byens underjordiske varmekamre, hvor damprør findes, fyldes med vand, så det begynder at koge. HOFOR advarer især borgerne om at komme i nærheden af dampen, da det i værste fald kan give forbrændingerne på benene.

Syv gode råd fra Hofor, der begrænser vandskader i dit hus:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

storkerede

Her vil lokale lokke storkepar til nationalpark

koen

Lokal rytter fandt kalv bag pigtrådshegn - kritik preller af på forpagter

MUSVÅGE

Dom for giftdrab på fredet rovfugl skal være hårdere, mener ornitologer

MUSVÅGE

72-årig dømt for giftdrab på fredet rovfugl

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere