Højeste besøgstal i fire år: Statens Museum for Kunst knækker negativ kurve

Museets tælleapparater har været på overarbejde i 2019, hvor der var 25 procent flere gæster end året før.

Efter flere år med dalende besøgstal går det igen den rigtige vej for Statens Museum for Kunst.

I 2019 havde museet 390.728 besøgende, hvilket er det højeste antal besøgende siden 2016 - året hvor man afskaffede gratis adgang til den permanente samling og genindførte entré.

Det tiltag havde en synlig effekt på, hvor mange gæster man tiltrak de efterfølgende år. Fra 451.545 i 2015 til 308.974 i 2018.

Ifølge museets direktør Mikkel Bogh skyldes den nye positive udvikling flere forskellige indsatser.

- Vi har prioriteret at forlænge museets daglige åbningstid med to timer om dagen fra 1. januar 2019. Derudover har vi haft to store og betydningsfulde hovedudstillinger på programmet, som vi har prioriteret at bruge meget tid og mange kræfter på, siger Mikkel Bogh i en pressemeddelelse.

Besøgstal på Statens Museum for Kunst de seneste fem år:

Guldaldermalere gjorde udslaget

Det er især efterårets særudstilling om guldalderen, der har trukket mange gæster til Statens Museum for Kunst. Knap 150.000 besøgende lagde vejen forbi Sølvgade i København i udstillingsperioden, hvilket gjorde udstillingen til en af de mest besøgte på Statens Museum for Kunst i 10 år.

Også forårets særudstilling med Sonja Ferlov Mancoba var velbesøgt, og dermed fik museet knækket kurven for besøgstal i en opadgående retning.

- Det har været vigtigt for os at få begge udstillinger ud til så stort et publikum som muligt – og heldigvis er begge udstillinger blevet taget rigtig godt imod. De har givet mange mennesker gode oplevelser med kunsten – og så har de skabt ny viden om en vigtig kunstner og en vigtig periode i dansk kunsthistorie, siger Mikkel Bogh.

Målet for 2019 var at have 367.000 besøgende, men det tal nåede man allerede i begyndelsen af december.

Efter 10 år med gratis entré fik Statens Museum for Kunst i 2016 lov til at genindføre entrébetaling. Det skulle hjælpe museet til at være bedre rustet til de årlige besparelser på 2 procent, de statslige kulturinstitutioner blev pålagt i 2016.

På den seneste finanslov blev det dog besluttet, at planlagte besparelser på kulturområdet på 764 millioner kroner i perioden 2020-2023 ikke gennemføres, da det såkaldte  omprioriteringsbidrag annulleres.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Færgekroen hejses ind i Tivoli

playHer bliver en ny udgave af Tivolis Færgekroen hejst ind

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

20_percent

playOplev i weekenden: Plant foråret frem

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere