Hjemløse Lars' blomster spreder glæde på gaden: "Intet har gjort mig mere tilfreds"

Over hele København møder Lars Frandsen rosende ord for sin blomsterkunst, fortæller han. Han opfordrer andre til at sætte farten ned og skynde sig langsomt.

- Siden jeg endte på førtidspension, har jeg ikke lavet noget, der gav mere mening, end det her. Intet har gjort mig mere tilfreds.

Sådan siger Lars Frandsen, mens han kigger op fra sit kunstværk på fortovet. Bevæbnet med alskens tusser i alverdens farver er han i færd med at fremtrylle endnu en farverig blomst på asfalten.

Hus Forbi-sælgeren kastede sig over hobbyen, da dagligdagens ventetid skulle fordrives.

- Der kan godt gå lidt tid mellem kunderne, og så begyndte jeg bare at tegne. Efterhånden har jeg tegnet flere steder rundt om i byen, og folk kommer hen til mig og siger, at mine blomster giver kulør på tilværelsen, siger han.

Han tegner sine værker med tusser, der ikke er permanente. På den måde sørger vind og vejr for, at de ikke bliver der for evigt, siger han og tilføjer:

- Så undgår jeg at udøve det, de kalder hærværk.

Også denne eftermiddag foran en Lidl i Valby er det tydeligt, at kunderne er bekendt med både blomsterne og kunstneren bag. Da TV 2 Lorrys udsendte møder op til aftalen, før Lars Frandsen selv er ankommet og begynder at filme asfaltblomster, stopper en kunde op:

- Du skal da have Lars med, siger hun.

Da interviewet går i gang, bliver det flere gange afbrudt af lokale og handlende, der hilser pænt på Hus Forbi-sælgeren.

- Hans blomster er så flotte. Dem vil vi ikke være foruden, siger en kunde, der dog ikke ønsker at have sit navn med i artiklen.

I videoen i toppen af artiklen kan du se et portræt af blomsterkunstneren Lars Frandsen.