Her skyder 140 bæredygtige ungdomsboliger op

Flere tusinde ungdomsboliger er på vej i Københavns Kommune for at skaffe billig tag over hovedet til de mange studerende i hovedstaden. Seneste skud på stammen er et bæredygtigt kolligie i Valby.

Byggeriet af ungdomsboliger i København fortsætter derudaf, og mandag var der rejsegilde for et nyt kollegie i Valby med 140 boliger. 

Det kommende kollegie er blevet døbt Hafnia Kollegiet, og har fået et af verdens førende certificeringer for bæredygtige bygninger. Et såkaldt DGNB-sølvcertifikat.

Arktiktfirmaet Kjaer & Richter har med Hafnia Kollegiet ønsket at frembringe et sted, hvor høj boligkvalitet, grønne ophold, fællesskab og aktiviteter kommer til at være i centrum.

Tager bæredygtighed alvorligt

Selve certificeringen betyder, at man i opførslen af kollegiet vægter miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed højt, lige fra omkostninger og materialevalg til energi- og vandforbrug. 

- Vi har bevidst gået efter at tage bæredygtig alvorligt i projektet, og vi har opgraderet det sammen med bygherren. I dialogen med bygherren har vi også fundet de parametre, der er vigtige for lige netop dette her sted i Valby Idrætspark, siger Mads Lindstrøm, som er arkitekt hos Kjaer & Richter.  

Fakta om byggeriet

Mange ungdomsboliger på vej

De sidste fire år er der blevet bygget omkring 1000 nye ungdomsboliger om året i København, og 5000 nye skyder op i de næste år rundt omkring i København. 

I alt har Københavns Kommune en ambition op at opføre 12.000 nye ungdomsboliger over de næste 12 år, og kommunen er ifølge overborgmester Frank Jensen (S) ved at have styr på efterspørgslen. 

Fakta om unge og ungdomsboliger

- Vi har jo været underforsynet med ungdomsboliger i København i mange år, men nu har vi virkelig hul igennem. De sidste fire år er det blevet bygget 4000 nye ungdomsboliger i København og 5000 flere er på vej, siger Frank Jensen (S).

- Så byggeriet her i Valby, hvor der kommer 140 nye almene ungdomsboliger med en husleje, der starter på 3500, det er lige efter min bog, siger overborgmesteren til TV 2 Lorry. 

Efter planen skal skal Hafnia Kollegiet stå færdigt i slutningen af 2020, hvor boligselskaberne SAB/KAB overtager projektet.

Det forventes, at de første beboere kan flyttte ind i starten af 2021. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere