Her skal du med metrobus i efterårsferien

Fra søndag aften og frem til fredag skal man med metrobus, hvis man skal med metrolinjerne M1 og M2 i aften- og nattetimerne. Metroselskabet testkører nemlig deres nye tog.

01:11

Metroselskabet testkører i løbet af efterårsferien deres nye metrotog. De har derfor indsat metrobusser. Video: TV 2 Lorry

Otte nye tog skal i løbet af 2021 være en del af driften på metrolinjerne M1 og M2. Men før det kan ske, skal de testkøres. Og det sker blandt andet i efterårsferien. 

Det betyder, at man som passager skal væbne sig med en smule tålmodighed. Søndag til fredag skal man nemlig med metrobus, hvis man rejser mellem klokken 21.00 og 05.00.

Vi er selvfølgelig meget kede af, at det påvirker vores passagerer.

Magnus Meulengracht, Vagthavende driftschef, Metro Service

Det fortæller Magnus Meulengracht, der er vagthavende driftschef i Metro Service. 

- Vi skal teste togets fraktions- og bremsesystem. På længere sigt skal vi også teste, hvordan toget fungerer med vores signalsystem, siger han til TV 2 Lorry.

Læs også Nu vil Metroselskabet gøre op med trængsel i togene

Testes året ud 

Det er dog ikke kun efterårets metropassagerer, der påvirkes af testkørslen af de nye tog. Siden august er der gennemført testkørsler på M1 på strækningen fra Vestamager til DR Byen.

Og i efterårsferien skal de nye tog altså gennemkøre hele banen - inden man igen går tilbage til den kortere testkørsel, som vil fortsætte året ud. 

Hos Metroselskabet og Metro Service erkender de, at det er til gene for passagererne, men en nødvendighed. 

Læs også Der kommer nye tog på skinnerne i metroen - giver mere plads og flere afgange

- Vi er selvfølgelig meget kede af, at det påvirker vores passagerer. Men samtidig er vi også glade for, at vi får mulighed for at øge togkapaciteten, så der kan kører endnu mere metro i København, siger Magnus Meulengracht.

De opfordrer derfor til, at passagerer på metrolinjerne M1 og M2 holder sig opdateret på deres hjemmeside og på stationen. 

Det forventes, at de otte nye tog kommer til at indgå i driften i løbet af 2021.

Læs også Lider under corona: Metro-passagerer kan blive væk i op til fem år

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik