Her kan du komme på festival trods corona-restriktioner

De store festivaler har aflyst i stor stil efter den nye politiske aftale om genåbning. Men det bliver stadig muligt at komme på festival til sommer.

Nye navne er kommet til, gamle er faldet fra.

Tirsdag præsenterede et stort flertal af folketingets partier en aftale om yderligere genåbning af samfundet - heriblandt kulturlivet.

Men aftalen gør det mere end svært for de store, etablerede musikfestivaler, og efter nyheden valgte kendte navne som Roskilde Festival, Musik i Lejet og Copenhell blandt andre at aflyse sommerens 2021-udgaver. 

I stedet skal hovedstadsområdets borgere vænne sig til nye navne som Tomorrow Festival og Øresound Festival.

Dansk Live: Restriktioner er stramme

Hos Dansk Live, der er interesseorganisation for spillesteder og festivaler, er sekretariatschef Esben Marcher ærgerlig over, at mange af de store må aflyse. 

Men samtidig glæder han sig forsigtigt over, at der er blevet plads til nye og mindre musikoplevelser.

- Restriktionerne er meget stramme, og det er meget tydeligt, at man politisk har prioriteret noget andet end festivalerne, siger Esben Marcher og fortsætter:

- Det er glædeligt for dem, der kan gennemføre, selv om det er besværligt. Men det er et privilegium i en trang tid, hvis man har den mulighed, tilføjer Esben Marcher, der over for TV2 Lorry kalder festivalsommeren 2021 for “amputeret”.

Festivalpladsen lige uden for Roskilde forbliver tom denne sommer. Til gengæld opstår nye festivaler andre steder.
Festivalpladsen lige uden for Roskilde forbliver tom denne sommer. Til gengæld opstår nye festivaler andre steder.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Maksimalt 2.000 gæster frem til august

De nye coronaretningslinjer for udendørs arrangementer for stående - med andre ord festivalerne - betyder, at der maksimalt må være 2.000 deltagere frem til 1. august. 

Samtidig skal publikum deles op i sektioner af 200 personer, ligesom der også vil være krav om coronapas. 

I fase to efter den 1. august stiger deltagerantallet til 5.000 for festivalerne, og hvis myndighederne senere vurderer, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt, kan tallet igen stige til 10.000 deltagere.

Jazzfestival udvider antallet af dage

En af de festivaler, der holder fast i sommerens udgave, er Copenhagen Jazz Festival. 

Her har man valgt at udvide antallet af dage fra 10 til 24, ligesom man inviterer spillesteder og omegnskommuner til at være med i 2021-udgaven af festivalen.

- Vi føler virkelig med de store armbåndsfestivaler, men Copenhagen Jazz Festival har en helt anden festivalstruktur. Den benytter vi nu til at skalere festivalen, så jazzen kan nydes over en længere periode samt i et større geografisk område. Endelig er det, situationen taget i betragtning, helt oplagt at basere årets festival på byens mange spillesteder, som jo genåbner om få dage, siger festivalchef Kenneth Hansen.

Ny festival har fokus på bæredygtighed

Ud over de kendte navne kan borgerne i hovedstadsområdet opleve to helt nye: nemlig Tomorrow Festival og Øresound Festival. 

Den førstnævnte finder sted i Valbyparken fra den 3.-4. september. Her samler arrangørerne koncerter, samtaler og mad med et særligt fokus på bæredygtighed. Publikum kan blandt andet se frem til toner fra Scarlet Pleasure, The Savage Rose, GRETA og Den Sorte Skole.

Sommerens andre festivaler

Ud over de allerede nævnte festivaler i hovedstadsområdet bliver følgende også afholdt i løbet af de kommende måneder, som situationen ser ud lige nu: 

  • Glostrup Festival (15., 22. og 29. august)
  • Vi Elsker 90’erne (22. maj i Rødovre)
  • Minifestival på Ofelia Plads (17.-20. maj)
  • Surround Festival (4.-5. juni i Roskilde)
  • Bloom Under the Oak (18.-20. juni på Frederiksberg)
  • New Note Festival (6.-7. august i Hillerød)
  • Strøm Festival (11.-14. august i København)
  • Uhørt Festival (20.-21. august i København)
  • Jonstrup Jazz Festival (20.-22. august i Værløse) 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik