Her er forklaringen: Derfor lyser bygninger overalt i hovedstaden blåt

En række bygninger lyser lørdag aften blåt af en helt særlig årsag.

Går du en tur gennem Københavns centrum lørdag sen eftermiddag eller aften vil du opleve byen badet i blåt lys.

Ja, du læste rigtigt. Blåt lys.

En række af de kendte bygninger bliver nemlig badet i det blå skær lørdagen igennem af en særlig grund.

Både Københavns Hovedbanegård, Industriens Hus, Udenrigsministeriet, Unicefs Verdenslager i Københavns Nordhavn og Pandoras hovedkontor i København lyser nemlig blåt for at markere børnekonventionens 32-års fødselsdag - en dag der også kaldes Børnenes Kampdag.

Om Børnenes Kampdag

Fejres verden over

Den blå farve repræsenterer FN’s børneorganisation, UNICEF, som i 75 år har arbejdet for, at børn overlever og klarer sig i livet.

Håbet er, at de blå bygninger kan være med til at sætte fokus på børnenes kampe og starte samtaler, forklarer Susanne Dahl, som er direktør for partnerskaber i Unicef Danmark.

- Jeg er meget glad for, at flere danske virksomheder har valgt at lyse blåt for børnene i dag. De blå bygninger skal minde os om, at børn er verdens fremtid, siger Susanne Dahl og fortsætter:

- Derfor skal vi også huske at lytte til, hvilke problemer der fylder hos dem, og vi skal tage dem med på råd, når vi søger løsninger, siger hun.

Det er ikke kun i København, at dagen markeres. Ude i verden er hundredevis af bygninger og monumenter - blandt andre Eiffeltårnet - iklædt blåt for verdens børn.