Her er der fællessang fra altaner og vinduer til tonerne af klokkespil i kirketårn

Klokkenist Lars Sømod akkompagnerede lokale christianshavnere i deres fællessang.

Da klokken slog 17.15 bryder christianshavnerne fra altaner og vinduer ud i sang. Det har de gjort siden mandag for at skabe sammenhold i en adskilt tid. 

Og fra fredag eftermiddag blev det en smule nemmere at finde takt og tone, da ‘Den blå anemone’ fra Højskolesangbogen gav genlyd i de øde gader.

Klokkenist Lars Sømod fra Vor Frelsers Kirke akkompagnerede fællessangen med skønspil fra kirkens tårn.

Det er sket på opfordring fra de lokale borgere, siger Lars Sømod til TV 2 Lorry.

- Jeg skulle lige overveje, om jeg måtte, for jeg er jo offentligt ansat i kirken og sendt hjem. Men det her er jo ikke arbejde, det er en god gerning, siger Lars Sømod.

Hør dagens klokkespil herunder - artiklen fortsætter efter videoen.

 

Åben for forslag

Han fik hurtigt organiseret det fælles projektet med blandt andre medlemmerne af Facebook-gruppen ‘Os Fra Christianshavn’ og deltagerne i begivenheden ‘Christianshavn synger sammen hver for sig’.

De har foreløbig fundet sange fra Højskolesangbogen frem til torsdag den 27. mars. Herefter er Lars Sømod åben for nye forslag. 

- Jeg har fået meget positiv respons på initiativet indtil videre, siger Lars Sømod. 

Artiklen fortsætter efter faktaboksen...

Det kan du synge med på

Har spillet Kim Larsen

Det er ikke første gang, at der kan høres alternativ klokkeklang fra toppen af Vor Frelsers Kirke. Tidligere har Lars Sømod således spillet titelmelodien til Game of Thrones, da det sidste afsnit gik i luften i maj 2019.

Mange vil sikkert også huske, at det var Vor Frelsers Kirke, der spillede forskellige Kim Larsen-hit allerede få timer efter hans død tilbage i oktober 2018.

- Den her kirke afspejler helt naturligt lokalmiljøet og den bredde, der er her. Det er en kirke, som alle i området er meget stolte af. Vi har en lang tradition for udadvendthed og klokkespil, siger Lars Sømod.

Artiklen fortsætter efter videoerne...

Da da, dada da da, dada da da!
Papirsklip.

Oprindeligt var det lokale borgere, der tilbage i 1920’erne betalte for klokkespillet i Vor Frelsers Kirke. Det er blevet brugt til adskillige lejligheder, og Lars Sømod sætter sig således også til stok-klaveret øverst i tårnet hvert år ved translokationen på Christianshavn Gymnasium.

Mange kan høre det

Lars Sømod spiller på kirketårnets klokke ved at slå med knytnæverne til lange kosteskaftslignende stave, der er forbundet til klokkerne. Han kan også bruge fødderne, så der i alt kan spilles på fire klokker. Lars Sømod råder over fire oktaver på 48 klokker. 

Han vurderer, at mange borgere har mulighed for at synge med til tonerne af det 12 tons tunge klokkespillet.

- Det sider meget højt - i 60 til 65 meters højde - og når meget langt ud. Man aner ikke, om det fungerer, når man sidder deroppe. Men jeg skal nok få respons, hvis ikke det går godt, siger Lars Sømod.

Hvis du vil deltage, men ikke har en højskolesangbog kan du få dagens tekst sendt på mail ved at skrive til klokkenistlars@gmail.com.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Thomas Lykke Pedersen (S), borgmester i Fredensborg.

Efter høje smittetal: Nu banker corona-vagter på dørene i Kokkedal

Coronavaccine

OVERBLIK: Se, hvornår du kan få vaccinen

Anmærkning 2021-03-05 120805

playFremtidsforsker om tiden efter corona: Kram erstatter håndtryk

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere