Har du også undret dig? Derfor ligger der passagerløse krydstogtskibe i Københavns Havn

Begge skibe har plads til flere tusinde personer ombord, men lige nu befinder der sig kun et mindre antal besætningsmedlemmer ombord.

Siden den 12. august har to passagerløse krydstogtskibe ligget for anker ved krydstogtterminalen i Københavns Nordhavn.

Her skal de måske ligge i flere måneder.

Som konsekvens af coronakrisen har flere krydstogtrederier nemlig tømt deres skibe for krydstogtpassagerer for længe siden.

Mange af krydstogtskibene betjenes dog fortsat af et begrænset antal besætningsmedlemmer, hvilket er nødvendigt for at vedligeholde skibene.

- Der findes derfor et stort behov for, at skibene kan anløbe havne rundt om i verden, hvilket man kalder ”tekniske anløb”, skriver det dansk-svenske havneselskab Copenhagen Malmö Port (DMP) i en pressemeddelelse.

Søsterskibe 

Ifølge havneselskabet tilhører begge skibe fra krydstogtrederiet Norwegian Cruise Line - som faktisk ikke er norsk, men mestensdels amerikansk - som i mange år har været kunde hos Copenhagen Malmö Port.

Der er tale om søsterskibene Norwegian Bliss og Norwegian Encore.

- Anløbene muliggør besætningsskifte for det personale, som har været ombord i flere måneder, samt teknisk support og proviantering, lyder det i pressemeddelelsen. 

Normalt er der plads til cirka 1.700 besætningsmedlemmer på hvert af de to søsterskibe samt flere tusinde passagerer. Men da skibene anløb København tidligere på måneden, var der kun 120 besætningsmedlemmer på hvert skib.

Her ses et arkivfoto af krydstogtskibet Norwegian Bliss, da det tilbage i foråret 2018 sejlede gennem Panama-kanalen. Skibet var dengang det største til at have sejlet gennem kanalen i det mellemamerikanske land.
Her ses et arkivfoto af krydstogtskibet Norwegian Bliss, da det tilbage i foråret 2018 sejlede gennem Panama-kanalen. Skibet var dengang det største til at have sejlet gennem kanalen i det mellemamerikanske land.
Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix

Ifølge rejsemediet Standby.dk har Københavns Politi oplyst, at besætningen kun må være i Københavns Kommune, mens de befinder sig her i landet.

Inden skibenes anløb er relevante tilladelser indhentet fra de danske myndigheder, oplyser Copenhagen Malmø Port.

Krydstogtskibe ligger stille verden over

Standby.dk skriver, at der på verdensplan er omkring 400 oceangående krydstogtskibe, som på grund af coronakrisen nærmest har ligget stille i månedsvis. Enten i havne eller forankret ud for kyster.

Det fremgår på det danske krydstogtbureau Mycruise.dk’s hjemmeside, at krydstogtskibet Norwegian Bliss er intet mindre end 329 meter langt, vejer 167.800 ton, har 20 dæk, 2.403 kahytter, og skibet har plads til 4.004 passagerer samt 1.731 besætningsmedlemmer.

Tilskuere betragter krydstogtskibet Norweigan Encore på den tyske flod Ems i 2019.
Tilskuere betragter krydstogtskibet Norweigan Encore på den tyske flod Ems i 2019.
Foto: Patrik Stollarz/AFP/Ritzau Scanpix

Søsterskibet Norwegian Encore blev bygget så sent som i 2019. Skibet er 326 meter langt, vejer 167.000 ton, har 20 dæk, 2.174 kahytter og plads til imellem 4.266 og 5.218 passagerer samt 1.731 besætningsmedlemmer.

Som et lille kuriosum kan det i øvrigt nævnes, at begge krydstogtskibe kan bryste sig af at have en vaskeægte gokartbane på toppen af dækket.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere