Håndsrækning til støjplagede naboer: Havnebade skal ikke længere være døgnåbne

Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet, at de tre københavnske havnebade fremover skal lukke klokken 22 i modsætning til tidligere år, hvor der har været døgnåbent i badesæsonen.

Når sommervejret melder sin ankomst senere på året, vil det med al sandsynlighed myldre frem med folk på de populære havnebade i København.

Men hvor der hidtil har været tilladt at plaske i vandet døgnet rundt mellem den 15. maj og 15. september, så vil der til den nye badesæson være nye restriktioner ved havnebadene ved Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen.

Fremover lukker de nemlig klokken 22, og det er der en særlig grund til, bedyrer kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

- Det er vigtigt for os at sende et signal om, at badning skal foregå om dagen og aftenen af hensyn til de københavnere, der bor tæt på havnebadene og skal have ro om natten. Derfor har vi besluttet at indskrænke åbningstiden, siger Franciska Rosenkilde i en pressemeddelelse.

Vil holde åbent året rundt

Beslutningen om at lukke de tre københavnske havnebade klokken 22 blev truffet på et møde i Kultur- og Fritidsudvalget den 26. februar.

Udvalget besluttede samtidig at henvise et forslag om, at havnebadene kan benyttes året rundt og ikke blot i sommersæsonen.

- Jeg er glad for, at der politisk flertal for at holde havnebadene åbent året rundt, så både foreninger og selvorganiserede vinterbadere får mulighed for at hoppe i vinterens kolde vand, siger Franciska Rosenkilde.

Der vil fortsat være livredderbemanding i tidsrummet fra klokken 10 til 18.

Lukkede ned for høj musik

Det er ikke første gang, at der kommer restriktioner omkring havnebadene. I 2018 valgte politikerne i København at skærpe reglerne for, hvornår man må spille høj musik i Havneparken på Islands Brygge.

Dengang vedtog Teknik- og Miljøudvalget et forbud mod højttalerforstærket musik i området i tidsrummet 22-08.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere