Håndskrevet nodeark til 'Alley Cat' af Bent Fabricius-Bjerre på auktion

Den type af genstande er meget populære varer på auktionerne og opnår ofte overraskende høje hammerslag, lyder det fra auktionshus.

28. juli i år døde Bent Fabricius-Bjerre efter et langt liv i musikkens tjeneste i en alder af 95 år.

Nu kan fans og kendere af den kendte pianist og komponist erhverve sig et helt særligt klenodie, som han har efterladt sig.

Det er nemlig muligt hos auktionshuset Lauritz.com at byde på et helt unikt, håndskrevet nodeark af Bent Fabricius-Bjerre til hans verdensberømte, instrumentale hit 'Alley Cat'.

Nodearket er et såkaldt memorabilia, som er en genstand med tilknytning til en bestemt person eller begivenhed - oftest kendte skuespillere eller musikere.

Ifølge Lauritz.com er den type af genstande meget populære varer på auktionerne og opnår ofte overraskende høje hammerslag.

Auktionshuset har tidligere solgt Otto Leisners vittighedskartotek med flere hundrede vittigheder på auktion til 58.000 kroner. Og for nylig også vicevært Meyers fejekost fra Huset på Christianshavn til et hammerslag på 27.000 kroner.

Modtog Grammy for 'Alley Cat'

Instrumentalnummeret 'Alley Cat' hed oprindeligt slet ikke 'Alley Cat', men 'Omkring et flygel', fordi nummeret var kendingsmelodi til Bent Fabricius-Bjerres eget tv-show 'Omkring et flygel'.

Da nummeret blev populært internationalt skulle det have en international, velklingende titel mente pladeselskabet, og resten er som bekendt historie.

'Alley Cat' gik ind som nummer 7 på den verdensberømte amerikanske hitliste Billboard hot 100 i 1962, og vandt året efter en Grammy som bedste rock & roll indspilning.

Bent Fabricius-Bjerre troede ikke på, at han rent faktisk var nomineret og mødte derfor slet ikke op til Grammy-overrækkelsen.  Siden blev nummeret 'Alley Cat' i øvrigt en del af debutalbummet, der fik titlen 'Alley Cat'.

Så sent som i 2006 fik Bent Fabricius-Bjerre i øvrigt igen stor international succes med kunstnernavnet tilbage fra 'Alley Cat'-dagene - Bent Fabric. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Flodhest

Se billederne: Københavns Zoo har fået en ny beboer

20190816-161950-L-1920x1280we

Bryllupsbilleder fra LGBT+ personer efterlyses til stor udstilling

Nordsjællands Veterantog

Veterantog søger hjælp: Corona har punkteret økonomien

Belgien 2019, udtagelsesstævne til EM(1)

playSaltomortale på hesteryg - mød danmarksmestrene i voltigering

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere