Godt nyt til badegæsterne: Her er det grønne badeflag igen hejst

Nu er der igen stribevis af grønne badeflag i Københavns Havn, efter at en række voldsomme regnskyl i weekenden forringede vandkvaliteten og hejste det røde badeflag.

Der er godt nyt til københavnere, der onsdag vil tage sig en dukkert i et af byens havnebade.

Onsdag morgen er der nemlig igen grønne badeflag ved både Islands Brygge Havnebad, Kalvebod Bølge, Fisketorvets Havnebad og Halfdansgade Badezone.

Dermed frarådes det ikke længere at bade ved de fire omtalte steder i Københavns Havn grundet dårlig badevandskvalitet, som det var tilfældet tirsdag.

Det fremgår af Badevandsudsigten.

Som TV 2 Lorry kunne fortælle tirsdag, var det røde flag hejst ved de fire omtalte badezoner.

Det skete, efter de voldsomme regnskyl i weekenden lagde så meget tryk på kloakkerne, at en del af kloakvandet blev sendt ud i havnen.

- Regnen startede fredag og fortsatte lørdag, og det var med til at overbelaste kloakkerne så meget, at der blev sendt en blanding af 90 procent regnvand og 10 procent kloakvand og ud i havnen, sagde pressechef i Hofor, Astrid Skotte, tirsdag til TV 2 Lorry.

Samtidig fortalte Astrid Skotte, at det er svært at undgå den slags situationer, når der kommer så voldsomme mængder regn på kort tid.

- Kloakkerne er bygget for 100 år siden, hvor klimaet var et andet. De er ikke designet til så voldsomme regnskyl, vi har set de seneste 10-15 år, men vi er i gang med at tilpasse systemerne til de nye udfordringer, klimaforandringerne giver, forklarede hun. 

Ikke første tilfælde

Det er langt fra første gang, at det røde badeflag bliver hejst i København i år.

I begyndelsen af juli blev badning frarådet 11 steder i byen. Det skyldtes også et overløb af kloarkvand i havnen. De 11 steder talte blandt andet de populære havnebade på Islands Brygge og ved Fisketorvet.

Også en stribe strande på den nordsjællandske østkyst var dengang nødt til at hejse det røde flag efter overløb af kloakvand i havet. Det gjaldt blandt andet Skodsborg, Vedbæk og den yderst velbesøgte Bellevue Strand.

I klippet nedenfor kan du se et tidligere indslag fra TV 2 Lorry om røde flag på strande ved Øresund. 

Bellevue Strand var lukket det meste af dagen på grund af kolibakterier i badevandet.