Hyldest til mor: Geranium åbner frokostrestaurant med menu til en fjerdedel af normalprisen

Michelinkokken Rasmus Kofoed åbner en plantebaseret frokostrestaurant i den hæderkronede Geraniums inspirationskøkken.

Økologiske og biodynamiske råvarer fra de nærtliggende Kiselgården og Birkemosegård, inspiration fra hele verden og en hyldest til barndommens gade.

Det er blandt hovedingredienserne i konceptet hos den nye, plantebaseret frokostrestaurant Angelika, som Rasmus Kofoed, køkkenchefen bag den trestjernede michelinrestaurant Geranium, åbner på Østerbro om to uger.

Med en placering i Geraniums tilstødende inspirationskøkken kan man på den nye restaurant spise sig gennem en vegetarisk menu på otte-ni retter til noget, der minder om en fjerdedel af priserne hos den trestjernede storebror.

Inspirationen til det spisested kommer fra Kofoeds egen mor, Gerd Angelika. Deraf navnet.

- Jeg har i mange år haft en drøm om at åbne et vegetarisk spisested. Min mor er vegetar og har, siden jeg var helt lille, lært mig, hvor nærende og velsmagende plantebaseret mad kan være. Angelika er derfor opkaldt efter min mor og vil være en hyldest til planteriget, hvor vi vil servere sunde, velsmagende og udelukkende plantebaserede måltider, siger Rasmus Kofoed i en pressemeddelelse.

Første åbningsdag på Angelika er torsdag den 4. juni, og hen over sommeren holder stedet åbent mellem torsdag og lørdag i frokosttimerne.

Og her kan gæster for omkring 650 kroner spise sig gennem otte til ni grønne retter.

Råvarerne til den nye restaurant kommer fra gårde i nærheden af København.
Råvarerne til den nye restaurant kommer fra gårde i nærheden af København.
Foto: Claus Bech-Poulsen

Med coronakrisen røg udlandske reservationer

Tilblivelsen af Angelika sker blandt andet som et resultat af coronakrisen, som i den grad udfordrer Geranium, da en stor del af michelinrestaurantens kundegrundlag er forsvundet med turismebranchens kollaps.

- Coronanedlukningen er selvfølgelig medvirkende til, at vi nu slår dørene op til Angelika. For udover at det er en gammel drøm at lave et mere folkeligt grønt spisested, vil en del af Geraniums gæster, der kommer fra udlandet, nok ikke vende tilbage lige med det samme, siger Rasmus Kofoed.

Nye kartofler kogt med havsalt og aromatiske urter, oliven, syltet citron og sort peber

Her følger  en vegetarisk opskrift fra stjernekokken Rasmus Kofoed:

 

4 personer

 

  • 500 gram nye små vaskede kartofler
  • Aromatiske urter bl.a. rosmarin, timian, salvie
  • 1 spiseskefuld havsalt
  • 50 gram oliven uden sten
  • 1 teskefuld hakket syltet citron (kan købes)
  • 1 lille bundt persille
  • 50 gram plantesmør
  • Friskkværnet sort peber

 

Skær kartoflerne i halve og læg dem i gryden med salt og urter.

Kartofler dækkes kun lige med vand og bringes i kog og simrer cirka  8/10 min. til de har et let bid.

 

Vandet hældes fra og de svinges med plantesmør, syltet citron, oliven, persille og sort peber.

 

Spises med det samme.

Men selvom det vegetariske spisested ikke rammer den samme prisklasse som storebroren, vil gæster alligevel opleve det særlige Geranium-touch i den lidt mere økonomivenlige menu, garanterer kokken. Angelika og Geranium er tæt forbundet, siger han.

- Begge steder lader vi os udfordre af sæsonen og arbejder for at skabe enestående madoplevelser med kig til himlen og trækronerne, og med fornemmelse af de steder, maden kommer fra. Men Angelika er også sin egen med det smukkeste og mest smagfulde af hverdagen. Mere enkel, uformel og umiddelbar, og udelukkende plantebaseret, siger Rasmus Kofoed.

Mens frokostmenuen på Angelika altså står i omkring 650 kroner, koster en middag på Geranium inde ved siden af i omegnen af 2.700 kroner.

Siden 2016 har Geranium kunnet bryste sig af tre Michelin-stjerner som den eneste restaurant i Danmark.

På den seneste liste over verdens bedste restauranter, World’s 50 Best Restaurants, indtager Geranium en femteplads. Her må Kofoed og kompagni dog se sig overhalet af René Redzepis Noma, der blev tildelt en andenplads.

Geranium er imidlertid ikke den eneste michelinrestaurant i København, der har åbnet et mere økonomisk overkommeligt apendiks under coronakrisen. Noma har ligeledes lanceret en midlertidig udendørs burgerrestaurant.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik