Gangtunnel skal renoveres: Påvirker Københavns biltrafik i et halvt år

En gangtunnel til Kongens Have skal renoveres, og det betyder påvirkning af biltrafikken i Indre By de næste seks måneder.

En gangtunnel er så utæt, at det kræver reparation, og det vil ramme biltrafikken på Sølvgade i København det næste halve år.

Gangtunnelen, der går under Sølvgade og forbinder Rigensgade med Kongens Have, kræver nemlig en større renovering.

Det oplyser Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning i en pressemeddelelse.

Arbejdet vil strække sig over de kommende seks måneder og vil betyde, at biltrafikken på Sølvgade vil blive ensrettet med start i uge 44.

Ensretningen vil gå i retning fra Kronprinsessegade til Øster Voldgade.

Cyklister og fodgængere vil stadig kunne færdes i begge retninger på strækningen.

(artiklen fortsætter efter billedet).

Det er denne gangtunnel, der skal renoveres.
Det er denne gangtunnel, der skal renoveres.
Foto: Google Street View

Det er betonen på både indersiden og oversiden af gangtunnelen, der trænger til at blive frisket op. Derudover vil Teknik- og Miljøforvaltningen etablere fugt-isolering på oversiden af tunnelen, ligesom tunnelen vil blive overfladebehandlet indvendigt.

- Vi får repareret utæthederne i gangtunnelen, så vi fortsat kan sikre gode forhold for de fodgængere og særligt skolebørn, der benytter den.

- Desværre er det også nødvendigt at inddrage vejbanen i forbindelse med arbejdet. Vi vil dog udføre arbejdet i etaper, så trafikken bliver generet mindst muligt, siger Henriette Hall-Andersen, områdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse.

Arbejdet starter i slutningen af oktober og forventes at vare til maj 2022.

Gangtunnelen vil ikke kunne benyttes i hele perioden, da den vil være spærret af.

Områdets beboere skal dog ikke bekymre sig om nattesøvnen. Der forventes nemlig ikke støjende arbejde om natten, lyder det fra Teknik- og Miljøforvaltningen.