Frank Jensen om ekstraregning på en halv mia: Et hårdt slag for København

Hvis København skal afgive en halv milliard mere til andre kommuner, må Christiansborg holde op med at straffe København på alle mulige andre måder, lyder det fra overborgmesteren.

543.648.000 kroner.

Så stort et beløb vil Københavns Kommune og dens skatteydere årligt skulle betale ekstra til andre kommuner, hvis S-regeringens nye forslag til en reform af det kommunale udligningssystem bliver en realitet.

Ifølge overborgmester Frank Jensen (S) er det en ekstraregning, som kommer til at gøre ondt.

- Vi har forståelse for, at regeringen har en bunden opgave foran sig med en udligningsreform, der skal løfte hele Danmark. Men vi kommer ikke udenom, at dette udspil er et hårdt slag for København. Jeg må konstatere, at en stor del af regningen for regeringens reform af udligningen ser ud til at ende i København, siger han i en pressemeddelelse.

I alt vil regeringen flytte 1,4 milliarder kroner yderligere fra kommuner i hovedstadsområdet mod fattige kommuner i resten af landet for at udligne økonomiske forskelle.

Efterlyser hjælp fra Christiansborg

I forvejen sender Københavns Kommune knap 1,8 milliarder kroner årligt over kommunegrænsen. Men hvis københavnernes solidaritet med økonomisk dårligere stillede kommuner skal strækkes med yderligere en halv milliard, så vil det ifølge overborgmesteren også kræve mere solidaritet fra Christiansborg.

Frank Jensen efterlyser især hjælp til de udfordringer, der knytter sig til byens vækst. Det gælder især infrastrukturen, folkeskoleområdet og den kollektive trafik.  

- Hvis det ender med, at København og Københavns skatteborgere skal betale mere end de 1,8 milliarder kroner, vi allerede i dag sender ud til resten af Danmark, så må Christiansborg holde op med at straffe København på alle mulige andre måder.

- Min opfordring til Christiansborg vil være, at man begynder at behandle København som alle andre byer i Danmark. Det betyder, at Christiansborg skal medvirke til at løse vores udfordringer, som især skyldes at byen vokser, dvs. at vi har behov for skoler, daginstitutioner, cykelstier og især for kostbar infrastruktur og kollektiv trafik, hvis hovedstaden skal blive ved med at fungere, siger Frank Jensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Tricktyveri tricktyve stjæle

"En blanding af dygtighed og held" - Betjent spottede mistænkt under sin løbetur

nybyggeri carlsbergbyen

Flere og flere københavnske boliger er uden bopælspligt

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere