Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

Efter en afstemning kan Københavns Kommune konkludere, at de lokale på Nørrebro ønskede en rolig og grøn plads. Nu ligger tegningerne klar.

Efter en lang og grundig udviklingsproces skal politikerne nu forholde sig til et færdigt udkast til Basarpladsen på Nørrebro. Grunden ligger ved Nørrebro Station.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse. 

På den nye plads kan der komme store grønne bede, bænke og genbrugte granitsten, som skal give mulighed for at tage ophold i det til dels afskærmede byrum. 

Øverste billede: pladsen ved Nørrebro Station, som den så ud i oktober 2020. Nederste billede: tegning af hvordan pladsen kan komme til at se ud i fremtiden.
Øverste billede: pladsen ved Nørrebro Station, som den så ud i oktober 2020. Nederste billede: tegning af hvordan pladsen kan komme til at se ud i fremtiden.
Foto: Københavns Kommune

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) er glad for den samlede løsning.

- Nørrebroerne har ventet længe og tålmodigt på at få byrummet tilbage, og jeg synes, vi når langt med det budget, det var muligt at finde politisk opbakning til, oplyser Ninna Hedeager Olsen.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL)
Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL)
Foto: Niels Knuth / TV 2 Lorry

- I fremtiden kan Basargrunden give nørrebroerne en mulighed for at tage en pause i grønne omgivelser midt i et område, trafikken drøner forbi både over, på og under jorden. Jeg glæder mig over, at vi nu kan tage hul på det fysiske arbejde og sandsynligvis mødes til en åbning sidst på året.

Flere elemente i den nye park som for eksempel brosten, grus og granitblokke vil være fra genbrug.

Lokaludvalg er tilfreds

Ønsket med en rolig, grøn plads med masser af træer blev vedtaget gennem en digital afstemning i september.  

Samtidig har Teknik- og Miljøforvaltningen fået input fra den lokale følgegruppe, om hvordan designet til pladsen bedst har kunnet løses. 

Nørrebro Lokaludvalg er også tilfreds med resultatet, fortæller formand Mogens Petersen.

- Vi synes, det tegner til at blive et fint urbant grønt byrum og jeg er faktisk positivt overrasket over, hvor meget vi får ud af de forholdsvist få penge, der var afsat til projektet, siger Mogens Petersen.

- Vi mangler dog stadig at få trekanten på Nordvest siden af banen med, hvor der er grus nu. Den håber vi, at politikerne finder penge til i overførselssagen. Og så håber vi, at der bliver lyttet til vores bekymring omkring cykeltrafik på tværs af Basargrunden inden anlægget, så vi får den bedste plads fra start.

Teknik- og Miljøudvalget skal behandle projektforslaget mandag den 25. januar.

Projektet er finansieret af Københavns Kommune med et beløb på 6 millioner kroner. 

Danica Ejendomme har dertil doneret 0,9 millioner kroner til projektet, og senest har kommunen modtaget en ekstra donation på 0,25 millioner kroner fra Købmand Herman Sallings Fond. 

Dermed er projektets samlede projektsum på 7,1 millioner kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

sabb

Skruppelløse folk hugger donationer til udsatte - resterne bliver smidt på fortovet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere