Folk prikker mig på skulderen og siger: "Hej fede"

Maja Madsen er tykaktivist og kæmper for, at vi ikke længere skal se ned på tykke mennesker: - Jeg synes, vi skal være med tykhedsinkluderende over for vores tykke medmennesker, siger hun.

To ud af tre mener, at der bliver set ned på tykke mennesker.

Det var for nyligt konklusionen på en undersøgelse foretaget af YouGov.

Her svarer godt halvdelen af dem, der kategoriseres som "overvægtige" desuden, at de føler, at andre kigger på dem og tænker, at de burde tage sig sammen og tabe sig.

quote Jeg vil gerne vise folk, at man godt kan være tyk og glad på samme tid.

Maja Madsen, @enfedfeminist

En af dem, der oplever dette på egen krop, er 28-årige Maja Madsen.

Under navnet 'En Fed Feminist' bruger Maja Madsen det sociale medie Instagram til at udbrede sine tykaktivistiske budskaber, som hun kalder dem.

- Det værste for dig ville være at have en krop som min. Og det gør mig frustreret og giver mig lyst til at kæmpe imod det. Så det gør jeg nu, siger hun.

- Jeg vil gerne vise folk, at man godt kan være tyk og glad på samme tid.

quote Pas din egen tallerken!

Maja Madsen, @enfedfeminist

Hun håber, at hendes aktivisme i sidste ende vil medføre, at vi alle sammen bliver mere hensynstagende over for tykke mennesker - eller det, hun kalder at være "tykhedsallieret".

- Man kan sørge for, at de steder, man tager hen med sine tykke medmennesker, er tykhedsinkluderende. At der for eksempel ikke er armlæn på stolene, fordi det kan være svært at sidde i, siger hun.

- Og så at lade være med at kommentere på andre folks mad. Pas din egen tallerken!

Mød Maja i videoen øverst i artiklen.