Flydende scene skal bringe klassisk musik tæt på et nyt publikum

Men en række gratis koncerter får københavnerne igen denne sommer mulighed for at opleve klassisk såvel som populærmusik ved Ofelia Plads i København.

Siden 2017 har Ofelia Plads i København hver sommer dannet ramme for en lang række af klassiske koncerter under titlen ”Klassisk på Kyssetrappen”.

I år bliver ingen undtagelse, men alligevel bliver det anderledes.

Her skal en ny flydende scene foran Kyssetrappen nemlig danne en unik og anderledes ramme om koncerter sommeren igennem.

- Vi har fået konstrueret en helt ny flydende scene, hvorfra orkestrene kommer til at spille fra. Så man kommer til at kigge både på orkestrene og en meget smuk udsigt ud over havnen, siger Peter Grønborg, der er daglig leder ved Ofelia Plads på Det Kongelige Teater, som står bag koncerterne i samarbejde med Jeudan.

Blandt de mere kendte navne, der skal optræde på scenen, kan nævnes Lydmor, Soleima og Jenny Wilson.
Blandt de mere kendte navne, der skal optræde på scenen, kan nævnes Lydmor, Soleima og Jenny Wilson.
Foto: TV 2 Lorry

Selve Kyssetrappen vil være publikumsområde, mens kunstnerne vil optræde fra den flydende scene, hvorfra der primært vil blive spillet klassisk musik.

Dog vil det også være muligt at opleve artister som Soleima og Lydmor, når der bliver spillet såkaldte crossover-koncerter, hvor rytmiske musikere spiller sammen med en række strygere.

Artiklen fortsætter efter faktaboksen.

De spiller ved Klassisk på Kyssetrappen

Peter Grønborg, daglig leder ved Ofelia Plads.
Peter Grønborg, daglig leder ved Ofelia Plads.
Foto: TV 2 Lorry

Gratis koncerter

Netop grundet placeringen håber Peter Grønborg, at man kan tiltrække et nyt publikum.

- Vi skal ud i nogle andre byrum og ud til nogle andre mennesker, end dem der normalt opsøger os. Ofelia Plads har et klientel, som vi kan have svært ved at trække ind til klassiske koncerter. Så vi bringer i stedet de klassiske koncerter ud til dem.

- Det er helt gratis, så vi giver rigtig mange borgere en unik mulighed for at opleve klassisk musik på anderledes måder, siger Peter Grønborg.

Selv om koncerterne er gratis, er Det Kongelige Teater fortsat nødt til at indføre et billetsystem, så der ikke kommer for mange mennesker ind på pladsen. Billetterne bliver frigivet torsdag den 10. juni.