Fly over København lavede særlig hilsen til sundhedspersonale

Fire fly fra Roskilde Flyveklub dannede et hjerte på himlen i København for at sende en særlig hilsen til sundhedspersonale.

Fire fly dannede et hjerte på den blå himmel. Foto: Presse-foto.dk

På denne solbeskinnede onsdag var det ved middagstid ikke kun solen og et par enkelte skyer, man kunne ane på den lyseblå himmel over København. 

I formation fløj fire fly over byen for at danne et hjerte lavet af røgskyer.

Et hjerte, der var rettet mod de mennesker, der i disse dage kæmper i sundhedsvæsenet med at holde coronaepidemien i skak.

Et af de to hjertet set fra Nørrebro. Foto: Kimmie Andersen/Privatfoto

Hjertet set fra Østerbro. Foto: Morten Tang/Privatfoto

Læs også Biludlejer vil hjælpe i krisen: Gratis biler til sundhedspersonale

Dem ville Roskilde Flyveklub sende en kærlig hilsen til.

- Vi gjorde det som en gestus til sundhedspersonalet på hospitaler og andre steder, der lige nu knokler for at passe på os alle sammen. Så det er for at sige en stor tak til dem, siger Per Andersen, der var med til at tage initiativet og som pilot selv fløj det ene af de fire fly.

Artiklen fortsætter efter billedet...

De fire fly hører til Roskilde Flyveklub. Foto: Presse-fotos.dk

Til at starte med var idéen, at hjertet skulle dannes over Rigshospitalet i København, men efter at have været i kontakt med sygehuset blev flyveklubben og Rigshospitalet enige om, at det i stedet skulle dedikeres til hele hovedstadens sundhedsarbejdere.

Det oplyser Rigshospitalets presseafdeling til TV 2 Lorry. 

- I starten var det kun dedikeret til Rigshospitalet, men vi synes ikke, at det er det eneste sted, hvor man knokler for at få det hele til at hænge sammen i disse tider, fortæller en medarbejder fra Rigshospitalet presseafdeling til TV 2 Lorry.

Læs også Hjemløs i glædestårer over hjælp i coronakrisen

På Rigshopitalet er man beæret over den særlige gestus, men lægger altså vægt på, at den særlige hilsen er til alle, der arbejder hårdt for at få det hele til at lykkes og passer på borgerne under coronakrisen. 

Pilot Per Andersen fra Roskilde Flyveklub forklarer, at de fire fly fløj i mellem 600 og 800 meters højde og med 200 kilometer i timen, da de dannede hjertet i himlen. Flyvene lå i en formation, hvor der var to meter fra vingespids til vingespids.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik