Flere undrer sig: Hvorfor river man bygningen i Vanløse ned, inden man kender brandårsagen?

Allerede i weekenden begyndte man at rive dele af den udbrændte etageejendom i Vanløse ned.

De sidste flammer fra storbranden på Grøndals Parkvej i Vanløse var knap slukkede, før maskiner i weekenden begyndte at rive dele af den udbrændte etageejendom ned.

De seneste dage er arbejdet fortsat, og mens murbrokkerne på jorden bliver flere og flere, bliver den tilbagestående brandtomte mindre og mindre.

Men hvorfor river man den udbrændte etageejendom ned, når man endnu ikke har bestemt brandårsagen?

Det er et spørgsmål, som flere borgere har henvendt sig til TV 2 Lorry med, efter at det i weekenden kom frem, at man begyndte at rive bygningen ned.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Ruinerne af etagebyggeriet på Grøndals Parkvej i Vanløse i København, mandag den 28. marts 2022.
Ruinerne af etagebyggeriet på Grøndals Parkvej i Vanløse i København, mandag den 28. marts 2022.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix og Nordsjællands Politi

For at få svar på spørgsmålet har TV 2 Lorry rettet henvendelse til Københavns Politi, som fortæller, at man har indsamlet alle nødvendige oplysninger i sagen.

- De brandtekniske undersøgelser er afsluttet, men resultaterne har vi ikke endnu, oplyser Københavns Politi til TV 2 Lorry.

Politiet oplyser i samme forbindelse, at man er færdig med alle de brandtekniske undersøgelser – også omkring opgang 6A, der er det formodede arnested til den voldsomme brand.

Derfor kan man begynde nedrivningen. 

Hjælp udefra

Ib Bertelsen er direktør i Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut og kender ligeledes til arbejdsgangen.

- Når vi har et brandsted, er der nogle grundlæggende principper. Det er politiets opgave at finde arnestedet og opklare årsagen til branden.

- Undervejs kan det (politiet, red.) have tilknyttet forskellige teknikere, der kan hjælpe og understøtte teser og konklusioner. Når vi (Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut, red.) hjælper dem med at finde årsagen til en brand, så er det ofte i forbindelse med en mistanke om, at eksempelvis en elektrisk installation ligger bag.

Når Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut er inde over sådanne sager, foretager instituttet forskellige brandundersøgelser, hvorefter de videregiver deres konklusioner til politiet, som så kan sammenholde dem med deres egne.

- Når politiet frigiver et brandsted, så er det, fordi de ikke kan få flere oplysninger ud af skadestedet, siger han og henviser til, at det også må være tilfældet med brandtomten i Vanløse, eftersom man er begyndt at rive den ned, siger Ib Bertelsen.

Tidshorisont er ukendt

Københavns Politi oplyste mandag eftermiddag på Twitter, at de brandtekniske undersøgelser var færdiggjorte. I den forbindelse skrev politiet, at intet foreløbigt tyder på, at der er sket en forbrydelse.

Hvor lang tid der vil går, før brandårsagen til den historiske storbrand ligger klar, er endnu uvist.

Ligeledes ved man heller ikke, hvorvidt etageejendommen skal genopbygges.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik