Flere sommerkolonier aflyses - personale vil hellere være podere, mener arrangør

Fire sommerferiekolonier er allerede aflyst. Københavns Lærerforening frygter, at det personaleproblemer kan ramme op mod 3000 folkeskoleelever.

Sommerens feriekolonier for københavnske skolebørn er i fare.

Således efterlyser Københavns Lærerforening nu personale for at kunne gennemføre kolonierne.

- I sidste ende kan det ende med, og det håber jeg selvfølgelig ikke, at vi må aflyse flere kolonier, siger konsulent hos kolonierne Gitte Nemholt til TV 2 Lorry.

Det er både pædagogisk personale og køkkenpersonale, der mangler, for at over 3000 folkeskoleelever kan komme med på årets kolonier. Der mangler omkring 80 personer, lyder det.

Gitte Nemholt har før haft svært ved at finde personale nok, men i år ser det ud til at være særligt udfordrende. Og hun har også et forsigtigt bud på hvorfor:

- Vi oplever, at rigtig mange af de unge voksne, der normalt er med på kolonierne, har fået midlertidige jobs som podere i testcentrene. Her er lønnen god, og når man er studerende, så trækker det naturligt mere end så meget andet, siger hun i en pressemeddelelse.

Gitte Nemholt ringer og skriver rundt til tidligere ansatte for at skaffe personale. Interesserede kan læse mere på Københavns Lærerforenings hjemmeside - men det kræver også, at du har tilstrækkelig erfaring fra lignende jobs. Man kan også have erfaring med børn i fritiden.

Også køkkenpersonalet skal have erfaring.

- Man skal have storkøkkenerfaring, være økonoma eller lignende for at træde ind på et køkkenhold på en koloni. Du skal sammen med de andre lave mad til op mod 50 personer flere gang om dagen, så man skal ikke være uerfaren i et køkken, siger Gitte Nemholt i pressemeddelelsen.

Om kolonierneSpørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget