Flere rejsende gennem lufthavnen: "Danskerne er ramt af rejsefeber igen"

Flere og flere rejsende kommer gennem Københavns Lufthavn, og selvom der stadig er langt op til passagerantallet fra før coronakrisen, så er der grund til at glæde sig.

De store tomme terminaler i Københavns lufthavn, som vi har set under coronakrisen, er ved at være fortid.

quote Der kommer flere og flere rejsende, og det ser ud, som om at danskerne er ramt af lidt rejsefeber igen

Lars Lemche, pressechef i Københavns Lufthavn

At rejse er blevet en mulighed igen, og mange har en masse opsparet rejselyst, som de skal have brændt af, og det kan mærkes i lufthavnen.

- I juli havde vi mere travlt end i juni, og i juni havde vi mere travlt end i maj. Med andre ord der kommer flere og flere rejsende, og det ser ud, som om at danskerne er ramt af lidt rejsefeber igen, siger Lars Lemche, der er pressechef i Københavns Lufthavn, til TV 2 Lorry.

Dog er antallet langt fra som før coronakrisen.

I sidste weekend havde Københavns Lufthavn omkring 50.000 rejsende igennem, og selvom det lyder af mange, så er det kun omkring halvdelen af dem, der kom gennem lufthavnen i en sommerweekend i 2019.

- Luftfarten var noget af det første der blev ramt af coronapandemien og vi bliver også nogle af de sidste der kommer ud af den igen, siger Lars Lemche.

Pressechef Lars Lemche er glad for at se lufthavnen summe af liv igen.
Pressechef Lars Lemche er glad for at se lufthavnen summe af liv igen.
Foto: "Rasmus Wilmann / TV 2 Lorry"

Færre udenlandske turister

I år udgør udenlandske turister en mindre andel af de rejsende, end de plejer. Normalt er omkring 66 procent af de rejsende i Københavns Lufthavn udenlandske. Nu fylder de kun lige under 50 procent. 

- Desværre for hoteller, taxavognmænd og restauranter så viser vores tal, at der er færre turister den her sommer, forklarer Lars Lemche.

I julen 2020 havde lufthavnen kun tre butikker åbne. Nu har 50-60 butikker slået døren op igen.
I julen 2020 havde lufthavnen kun tre butikker åbne. Nu har 50-60 butikker slået døren op igen.
Foto: "Rasmus Wilmann / TV 2 Lorry"

I Københavns Lufthavn har de dog svært ved at få armene ned. For det her lover om bedre tider.

- Hvis vi bliver ved med at vaccinere, og hvis vi undgår at delta-varianten går fuldstændig amok i Europa, så er vi på rette spor, siger pressechefen og fortsætter:

- Ved juletid havde vi kun tre ud af 150 butikker åbne, men nu har vi 50-60 butikker åbne, og der er en masse liv i lufthavnen. Der bliver drukket kaffe, snakket, vist pas og så videre. Så livet er tilbage, og det er virkelig skønt.

Faldet i passagerantal