Flere problemer på kaos-bro: Bilister forvilder sig ind på cykelsti

De kedelige historier om den nye Dybbølsbro vil åbenbart ingen ende tage.

Hovedstadens bredeste cykelsti på Dybbølsbro er ramt af nye problemer.

TV 2 Lorry har fået flere henvendelser om bilister, som forvilder sig ind på den brede cykelsti, når de kommer ad rampen fra Kalvebod Brygge og drejer til højre ved Fisketorvet mod Vesterbro.

En af dem, der har oplevet det, er 35-årige Andreas Caspersen.

- Jeg kommer cyklende hver morgen på den nye cykelsti over Dybbølsbro fra Vesterbro, og jeg oplever, at bilister ikke kan regne ud, at de skal køre ti meter længere frem for at dreje til højre ind på kørebanen. De ser den brede cykelsti og tænker, at det må være der, man skal ind, for den er jo bred som en kørebane, fortæller Andreas Caspersen.

Han har set det ske i to tilfælde, hvor det den ene gang var to biler lige efter hinanden, som kørte ind på cykelstien.

Begge gange fortsatte bilerne hele vejen hen over broen på cykelstien for så at komme ud i krydset på Vesterbro.

Andreas Caspersen siger, at han ikke har oplevet episoderne som farlige for cyklister, da bilisterne hurtigt har opdaget, at de har været galt på den og derfor har kørt roligt.

- Men det kunne da nemt udvikle sig i den retning, siger han.

Artiklen fortsætter under videoen

 

Opmærksom på problemet

Københavns Politi oplyser til TV 2 Lorry, at de ikke har sager liggende om bilister, der uforvarende kommer ind på cykelstien. De afviser dog ikke, at der givetvis har været indtil flere tilfælde, men vil ikke udtale sig, når der ikke er konkrete sager.

Hos Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune er man opmærksom på problemet.

- Vi ved, at det er sket, men det er ikke vores fornemmelse, at det er et stort problem. Jeg kan ikke afvise, at det er sket flere gange, men så er det i hvert fald ikke nået videre til os, siger centerchef Henriette Hall-Andersen fra Teknik- og Miljøforvaltningen i København.

- Det vi kan gøre er at sætte skilte op, så det bliver helt tydeligt for bilisterne, at de ikke skal svinge ind på cykelstien, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet

Et eksempel på en billist der har forvildet sig ind på cykelstien.
Et eksempel på en billist der har forvildet sig ind på cykelstien.
Foto: Privat

Da TV 2 Lorry præsenterer situationen for Erik Hjulmand, afdelingsformand i Cyklistforbundet København, har han ikke hørt om det før.

- Jeg har svært ved at forestille mig, at det er noget, som sker hyppigt, men det er selvfølgelig generende for dem, som oplever det, siger Erik Hjulmand.

Han påpeger dog, at det er en trafikal situation, som sker et utal af steder rundt omkring i København - at bilister enten bevidst eller ubevidst pludselig befinder sig et sted, hvor de ikke skal være, hvad end det er på en cykelsti eller kørsel mod ensretning.

Det er et element blandt mange velkendte problemstillinger, man som cyklist i København må navigere i hver eneste dag, fortæller han.

Episoderne på cykelstien på Dybbølsbro forbinder han dog også med vanekørsel i trafikken.

- I og med den er så bred, så er det jo ikke et visuelt element, som hverken cyklister eller bilister kender fra andre steder. Nogle bilister kan jo muligvis tænke, at 'det her aldrig kan være en cykelsti, så der kan man dreje til højre'. Men det gør de pågældene bilister så nok ikke næste gang, de er der, siger Erik Hjulmand.

Ligner ikke vejbane

Den nye cykelsti henover Dybbølsbro har været ramt af voldsomme protester, lige siden den blev indviet i midten af oktober.

Fra begyndelsen var det simpelthen kropumuligt for cyklister at finde ind på den nye cykelsti, når man kommer fra Vesterbro og kører mod Fisketorvet - uden at komme i karambolage med bilister og fodgængere.

Forholdene har været så problematiske, at politiet har hjulpet til i myldretiden.

Så langt er det ikke kommet endnu med bilisterne på cykelstien. Men Andreas Caspersen, der har oplevet det ske, forstår udemærket, at bilisterne kører forkert. 

- Jeg ser det slet ikke som værende bilister, der kører uforsvarligt. Der er bare ikke skiltet tydeligt nok. Det ser naturligt ud som en vejbane, fordi den er så bred, siger han.

TV 2 Lorry lavede dette indslag kort efter at cykelstien blev indviet, hvor kaos herskede blandt cyklisterne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Benny Engelbrecht

playBegejstret minister: Frederikssundmotorvejen er et rigtig, rigtig godt projekt.

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere