Flere kameraer skal øge trygheden i København

Københavns Politi er netop nu ved at sætte kameraer op på udvalgte steder i København. Det skal øge trygheden og hjælpe politiets efterforskning.

14 kameraer er netop nu ved at blive sat op på udvalgte, offentlige steder i København. Meningen er, at de skal få borgerne, der færdes i byen til at føle sig mere trygge, mens det skal blive lettere for politiet at identificere gerningsmænd.

I en pressemeddelelse skriver Københavns Politi, at kameraerne sættes op på Rådhuspladsen, Nørreport Station, Kgs. Nytorv, Nyhavn, Den Røde Plads og Den Sorte Plads, og at udvælgelsen er sket på baggrund af politifaglige vurderinger. 

På disse steder modtager politiet nemlig ofte anmeldelser om kriminalitet eller andre hændelser.

- Kameraerne kan selvfølgelig ikke stå alene, men vi har vurderet, at der på de her steder er nogle særlige behov, der gør, at de er relevante. Vi får dermed et ekstra værktøj, når vi skal efterforske kriminalitet, så kameraerne vil ad den vej også bidrage til, at vi kan finde frem til en gerningsmand, som kan blive stillet til ansvar for sine handlinger, siger chefpolitiinspektør i Københavns Politi Jørgen Bergen Skov.

Flere kameraer i løbet af året

Kameraerne sættes op i forlængelse af regeringens udspil "Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum" fra 2019, og Københavns Politi har i forbindelse med monteringen også opsat skilte, der fortæller at området er overvåget.

- Det er helt grundlæggende for vores arbejde, at borgerne føler sig trygge, og derfor er det også vores håb, at de nye kameraer kan bidrage til at øge trygheden i de pågældende byområder, siger chefpolitiinspektøren.

Københavns Politi planlægger opsætningen af flere kameraer i 2021. Det bliver i Nørrebroparken og på Christianshavn.