Flere end nogensinde har søgt ind på Københavns Universitet

Københavns Universitet har aldrig oplevet at få så mange ansøgere, som det gør sig gældende i år.

Coronakrisen har sat sit tydelige præg på 2020 indtil videre.

Intet er helt som det plejer – og det gælder også for universiteterne, som siden nedlukningen af Danmark har stået tomme.

Men til trods for støvede boghylder og rungende universitetsgange er de unge tilsyneladende ikke skræmt fra at søge ind på Københavns Universitet.

Det viser offentliggørelsen af ansøgertallet fra universitetet, der blev offentliggjort søndag aften.

Her står det klart, at Danmarks ældste universitet har modtaget hele 33.703 kvote 1-ansøgninger til bacheloruddannelserne, hvilket er en stigning på mere end 35 procent eller 8.874 ansøgninger i forhold til 2019.

Se hvordan de mange ansøgere fordeler sig fakulteterne nederst i artiklen.

Corona-effekt

Ifølge KUs prorektor Bente Merete Stallknecht er forventningen, at det rekordstore ansøgningstal er en slags afledt effekt af coronakrisen – på samme måde, som det ifølge chefkonsulent for videregående uddannelser ved Danmarks Evalueringsinstitut, Bjarke Tarpgaard Hartkopf, gjorde sig gældende med kvote 2-ansøgningerne til universitetet i år.

Her oplevede KU også en rekordstor fremgang med hele 85 procent flere ansøgere end i 2019.

- Vi er rigtig glade for, at så mange kommende studerende har valgt KU som deres uddannelsessted. Vi regner med, at corona-krisen med manglende mulighed for at rejse og dårligere beskæftigelsesmuligheder har fået ekstra mange til at beslutte sig for at droppe sabbatåret og søge ind på en videregående uddannelse i år, siger KUs prorektor om det høje ansøgertal til kvote 1.

Af de mange søgende på landsplan har 12.462 af ansøgerne Københavns Universitet som deres førsteprioritet, hvilket også er en markant stigning fra sidste år.

Faktaboks: Hvornår får jeg svar på min ansøgning?

Størst stigning på humanistiske fag

Selvom stigningen i det store hele er jævnt fordelt på de forskellige fakulteter, er det særligt på Det Humanistiske Fakultet, at de mange ansøgere har valgt at søge ind.

Således har fakultetet oplevet en stigning i ansøgere på hele 46,1 procent i forhold til sidste år. Ansøgerne er desuden jævnt fordelt på fakultetets uddannelser, lyder det fra KU.

- Ligesom Folketinget – der søsatte en sprogstrategi i 2018 – holder vi meget øje med søgningen til fremmedsprog. Det er uddannelser med meget lav ledighed, som er helt nødvendige for Danmark i en global verden. Søgningen viser en markant stigning i år, og det er positivt. Samtidig kan vi glæde os over en markant fremgang på naturvidenskabelige uddannelser, siger prorektor Bente Merete Stallknecht.

Fremgangen på de naturvidenskabelige uddannelser gælder for eksempel de såkaldte STEM-uddannelser (Science, Technology, Engineering and Mathematics, red.).

Det er alle uddannelser, der er efterspurgt af erhvervslivet, og som bidrager med kandidater, der er i høj kurs på arbejdsmarkedet.

På landsplan har 94.604 personer søgt optagelse på en videregående uddannelser.

D. 28. juli får ansøgere besked på, om de er blevet optaget.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

folkeskole

Skandaleombrust folkeskole bliver delt i to efter faldende trivsel

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere