Flere bunker af sand og sten dukker op i Øresund: Her er forklaringen

Resultatet af otte måneders byggeri viser sig nu i Øresunds havoverflade. Byggeriet skal være med til at sikre København i fremtiden.

En række spredte bunker af sten og sand er dukket op i Øresunds havoverflade.

Tilsammen udgør de første del af den kommende stendæmning, der skal være med til at stormflodssikre København ved den fremtidige halvø og bydel Lynetteholm. 

Stendæmningen består af en kerne af sten og sand, og når den er færdig, vil den strække sig omkring 1300 meter i længden og have en dybde svarende til et femetagers højhus, som vel at mærke er under vand.

"En stor tilfredsstillelse"

Hans Vasehus, der er anlægschef i By & Havn, som står bag byggeriet, er glad for, at resultatet af de sidste otte måneders arbejde med stendæmningen nu er blevet synlig.

- Vi er så glade for at se konstruktionerne komme op, og at byens kystsikring og klimasikring begynder at vise sig, fortæller han og fortsætter:

- Vi har længe arbejdet herude, og ingen har kunnet se noget, så det er en stor tilfredsstillelse, at man nu kan se det.

Det omfattende byggeri kræver millioner af kubikmeter sand og sten, og udførelsen sker i faser, der strækker sig over flere år.

Selvom der under opførslen af stendæmningen ikke har været anlægstekniske udfordringer, kan omstændighederne på Christiansborg have betydning for, hvornår hele byggeriet skal stå færdigt. 

- Vi forventer at være færdige med fase et af projektet i løbet af 2023 og fase to i foråret 2026. Det afhænger dog også af eventuelle politiske beslutninger, der kan ændre forholdene, forklarer Hans Vasehus.

Kort nyt




Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik