Fire værtshuse sigtet for at holde åbent - men politiet roser københavnerne

Ud over fire værtshuse, der ikke kunne finde ud af at lukke, har Københavns politi kun ros til overs for københavnerne.

Ejerne af fire værtshuse i København får nu en sigtelse for at overtræde reglerne om, hvor længe de må holde åbent.  Det sker efter en massiv politiindsats fredag aften, hvor Københavns politi var til stede i aften- og nattelivet for at sikre, at forsamlingsforbuddet ikke blev overtrådt.

- Der var fire mindre beværtninger, der ikke kunne finde ud af at lukke efter midnat. De får nu en sigtelse, og bøden afhænger af deres størrelse, forklarer vicepolitiinspektør Rasmus Agerskov Schultz til TV 2 Lorry.

Han siger videre, at politiets helt store opgave var at sikre, at folk ikke stimlede sammen, da værtshusene efter reglerne lukkede klokken 24.

- Og det gjorde folk ikke, så det er gået rigtig fint, siger han.

Ud over de generelle regler om at man ikke må forsamles mere end 50 personer, så er to steder i Nørrebroparken i København omfattet af et egentlig opholdsforbud. Men heller ikke her var der problemer.

- Der var god respekt om forbuddet, og det skete heller ikke andre steder i byen, siger Rasmus Agerskov Schultz.

Han understreger, at politiet generelt kun har ros til overs for københavnerne efter den starten på den første weekend, siden myndighedene strammede coronagrebet om København og de omkringliggende kommuner efter nye stigninger i antallet af coronasmittede.

Midt-og Vestsjællands Politi oplyser til TV 2 Lorry, at de også har haft ekstra fokus på nattelivet natten til lørdag. Vagtchefen konstaterer dog, at beværtningerne i politikredsen har været gode til at overholde reglerne. 

Heller ikke Københavns Vestegns Politi har sigtet nogen værtshuse i det forgangne døgn, oplyser politikredsens vagtchef.

Der var mange mennesker til stede i Kødbyen - men ikke ikke i et omfang, der bekymrer Københavns politi. Foto: Presse-fotos.dk
Der var mange mennesker til stede i Kødbyen - men ikke ikke i et omfang, der bekymrer Københavns politi. Foto: Presse-fotos.dk

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

plejehjem.jpg

Voldsomt smitteudbrød på plejehjem er klinget af

Børnehave

Tendensen fortsætter: Nu vil også vestegnskommune fritage forældre for betaling

Lyntest

Kommuner vil skrue op for lyntest - mere personale på plejehjem og dagtilbud kan testes

Susan har skabt en virtuel moedregruppe_FB_COVER.mp4

playSusan har startet en virtuel mødregruppe: "Ingen skal føle sig alene"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere