Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

100 kilo kokain blev smidt i vandet ved Langeland og derefter samlet op af mænd i motorbåd.

I en sag om 100 kilo kokain, der blev kastet i vandet fra et fragtskib, er fire mænd hver blevet idømt fængsel i 12 år og udvist for bestandig. Dommen er afsagt mandag af Retten i Svendborg.

De dømte er en sømand på fragtskibet "Duncan Island" og tre andre, som samlede sækkene op i havet ved Langeland og var parat til at køre videre med kokainen i en lejet bil.

Det var 15. februar i år, at kokainen i fire store sække blev kastet i vandet af en 49-årig mand på skibet, som var på vej fra Ecuador med blandt andet bananer og broccoli til Sankt Petersborg i Rusland.

To andre dømte samlede herefter pakkerne op i en mindre båd, hvorefter de transporterede kokainen til et mødested nær Tranekær på Langeland. 

Her ventede den fjerde i en bil, som de pakkede kokainen ned i henblik på at transportere den til København og videre til ukendte steder i Skandinavien.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Skibet blev stoppet syd for Gedser og senere lagt til kaj i Kalundborg Havn, hvor politiet undersøgte det minutiøst.
Skibet blev stoppet syd for Gedser og senere lagt til kaj i Kalundborg Havn, hvor politiet undersøgte det minutiøst.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpixz


Tip fra Sverige

Svenske myndigheder havde forinden tippet dansk politi om den usædvanlige sag, og derfor kunne politiet diskret følge med i forløbet.

Mændene blev anholdt af Københavns Politi på Langeland, og i juli måned forsøgte den ene af de dømte at flygte fra Vestre Fængsel. 

- Der er tale om kriminelle, som havde planlagt og fordelt rollerne i mellem sig, hvilket er et tydeligt tegn på, at der er tale om organiseret kriminalitet. Samtidig er det en stor mængde narkotika, der er rigtig mange millioner værd. Dommen afspejler, at byretten ser med stor alvor på kriminalitet af denne kaliber, og det er jeg selvfølgelig godt tilfreds med, siger anklager Emilie Klausen i pressemeddelelse fra Københavns Politi. 

Dommen blev afsagt af Retten i Svendborg. De fire mænd har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen. 

Skibet blev stoppet syd for Gedser, og i første omgang blev 23 ud af de 24 søfolk ombord varetægtsfængslet i cirka ti dage.

Kun en enkelt sømand, der var elektriker, endte med at blive tiltalt sammen med tre andre mænd. Tre af dem er lettiske statsborger, mens den fjerde er russer.

I sagen havde anklagemyndigheden bedt om en straf på fængsel i 15 år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Lastbiler på motorvej

Stoppet på motorvej: Lastbilchauffør får monsterbøde

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere