Fem punkter til borgmesteren om spildevand: "Vi vil have svar på, hvad der er sket"

Politikerne i Københavns Kommune har ved næste møde i Borgerrepræsentationen fem punkter på dagsordenen, der tager udgangspunkt i den store spildevandssag.

Siden TV 2 Lorrys afsløringer om de store mængder spildevand, der var planlagt at blive udledt i Øresund, har der været stor politisk opmærksomhed omkring sagen på Københavns Rådhus.

Ved næste møde i Borgerrepræsentationen er der fremsat fem punkter på dagsordenen, der vedrører spildevandsudledningen.

Forslagene kommer fra partier som SF, De Konservative, Dansk Folkeparti, Venstre og Radikale Venstre.

Det er blandt andet Mette Annelie Rasmussen, gruppeformand hos Radikale Venstre og medlem af Teknik- og Miljøudvalget, der har været med til at få spildevandsudledningen på dagsordenen. Hun kræver klarlægning og svar fra teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL).

- Vi vil gerne have svar på, hvad borgmesteren mener, der ligger til grund for det, der er sket, og hvorfor det politiske niveau ikke er orienteret om tilladelsen til udledningen, fortæller Mette Annelie Rasmussen til TV 2 Lorry.

Vil have udledning stoppet

Derudover vil hun også gerne have svar på, hvor mange udledninger der har fundet sted. For som TV 2 Lorry også kunne fortælle, var det ikke et enestående eksempel at udlede 290.000 kubikmeter urenset spildevand direkte ud i Øresund.

Københavns Kommune har alene i perioden 2014-2018 udledt 35 milliarder liter urenset spildevand i Øresund.

- Problemet er jo større end, hvad vi havde set. Vi vil gerne have omfanget af det. Det er jo kun toppen af isbjerget. Vi vil også gerne have hendes indspark til, hvordan vi kan få håndteret det større spildevandsproblem, lyder det fra gruppeformanden.

Hun håber på, at de fem punkter til næste møde i Borgerrepræsentationen kan få sat en stopper for udledningen af spildevand i havet blandt andet ved at se på kloaksystemet.

- Hvordan kan vi frakoble kloakkerne, når der er tryk på dem, for eksempel når der er skybrud? I og med at klimakrisen er blevet så tydelig, er der også kommet fokus på biodiversiteten. Der skal handles, før det er for sent. Urenset spildevand i havet er ikke en løsning, siger Mette Annelie Rasmussen.

Spildevand i Øresund

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

20170831-133307-L-1920x1278we

Se kortet: Nu har 80 procent af frederiksbergenserne atter rent drikkevand

20170831-133307-L-1920x1278we

Nu har 75 procent af borgerne på Frederiksberg igen rent drikkevand

20180704-121453-A-1920x1263we

Se kortet: Nogle Frederiksberg-borgere kan igen drikke vandet

lea wermelin

playMinister går ind i sag om affalds-koks i kommuner: - Kan gå ud over borgerne

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere