Fem personer fremstilles for drab og drabsforsøg

Personer er i alderen 22-41 år, og de er sigtet for at have drab og drabsforsøg.

Københavns Politi fremstiller her til formiddag fem personer for drab og drabsforsøg. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De anholdte er i flere tilfælde også sigtet for ulovlig at have besiddet skydevåben som led i den verserende bandekonflikt.

Drabsforsøget fandt sted 3. april på Gadelandet i Husum i København, mens drabet skete 8. april på Åfløjen i Husum, hvor en 22-årig mand blev dræbt af flere skud.

Både drabet og drabsforsøget er ifølge Københavns Politi sket som en del af den verserende bandekonflikt. Fire ud af de fem anholdte er registrerede bandemedlemmer - den sidste har relationer dertil.

I april udtalte politiet, at man mente, at konflikten kunne være mellem to grupperinger i henholdsvis Rødovre og Husum. Der blev efterfølgende oprettet en visitationszone i begge områder.

Her ses billeder fra Åfløjen i Husum den 8. april, hvor drabet fandt sted.

Der vil ske flere anholdelser, forventer politiet

Der er foretaget et større antal ransagninger i forbindelser med aktionen, og der er fundet flere effekter, som er vigtige i forhold til den videre efterforskning. Der er ligeledes beslaglagt en del kontanter.

- Vi har haft en lang og intens efterforskning, og det er derfor med meget stor tilfredshed, at vi nu har kunnet foretage disse anholdelser. Vi er slet ikke færdige med efterforskningen og jeg forventer, at der vil ske flere anholdelser i sagerne, siger vicepolitiinspektør Knud Hvass, som er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns politi.

De fem personer blev anholdt onsdag i forbindelse med en større politiaktion på en række adresser.

De fem anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør her til formiddag i Byretten på Frederiksberg. Der vil blive begæret lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

112

Brand Amager

Beredskab rykker ud til brand: Beboere opfordret til at lukke vinduerne

Otte kvinder dømt for at hyre folk til at stjæle hund

Pernille Beckmann

Politi om chikanesag mod borgmester: "Det er en hastesag"

20211029-203353-L-8256x4635ma

Borgmester i chok efter flaskekast mod hus: Politiet vil hæve sikkerhed omkring mig


København


Forsiden lige nu

Se flere