Far og søn idømt lange fængselsstraffe i stor hashsmuglersag

En far og søn fra Storkøbenhavn er blevet idømt seks og fem års fængsel for indsmugling og håndtering af flere tons hash.

To mænd på henholdsvis 46 og 25 år er tirsdag eftermiddag blevet kendt skyldige og idømt fængselsstraffe i en stor sag om indsmugling af hash til Danmark.

Desuden skal de to, som er far og søn, have distribueret en stor mængde hash videre i en hestetransporter til Norge.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst står bag optrevlingen af den store sag, som tog sin start i Malaga i Spanien i 2017.

Her blev et lager på 600 kilo hash fundet og beslaglagt i to såkaldte palletanke.

Dokumenter pegede på far og søn

Efterforskningen afslørede, at de 600 kilo hash skulle transporteres til Danmark med en lastbil, ligesom det stod klart, at der tidligere havde været to transporter af palletanke med store mængder hash fra Spanien til Danmark.

Det var dokumenter, som spansk politi fandt under ransagningen af det store hashlager, som pegede i retning af far og søn fra Danmark.

Fragtede hash i hestetransporter

Efterforskningen har derudover klarlagt, at den 25-årige søn i fire tilfælde i løbet af 2018 kørte en hestetransport fra Danmark til Norge med i alt 360 kilo hash, og at faren var impliceret i disse transporter.

Retten har fundet det bevist, at den 46-årige mand i alt har håndteret 1,7 ton, og at sønnen i alt har håndteret 900 kilo hash.

- Der er i dag blevet sat et fint punktum i sagen.

- Det er et grundigt og godt stykke efterforskningsarbejde, som har gjort det muligt for anklagemyndigheden at føre bevis for, at de to mænd begge har været en del af transporten af hash til og fra Danmark, siger anklager Michael Aagaard fra Særlig Efterforskning Øst (SEØ).

De to mænd har været varetægtsfængslet, siden de blev anholdt sidste år, og de er fortsat fængslet efter dommen. De har begge udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke dommen til landsretten.

Sagen er den sidste i et sagskompleks, hvor fire mænd tidligere på året blev idømt i alt ni års fængsel i tre selvstændige sager.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

politi 112 politibil

57-årig mand savnes – nu beder politiet om hjælp

s-tog

Kvinde frifindes for vold - sprøjtede vand på ansatte i DSB

Fartkontrol

Leasingselskab taber kamp om Porsche efter høj fart

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere