Fangruppering mister faste pladser: Aktindsigt bekræfter voldsanmeldelser i Parken

Flere tilskuere til Danmarks landskampe har følt sig utrygge, og det får nu konsekvenser for en gruppe fans.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har taget konsekvenserne af tilbagemeldinger om utryghed blandt danske fans i forbindelse med fodboldlandsholdets hjemmekampe i Parken.

Det oplyser fodboldforbundet via Facebook-siden 'Fanservice for Danmark', der er en informationskanal for landsholdets fans.

Heri fremgår det, at fangrupperingen 'De Danske Rødder' er blevet frataget adgangen til en række specifikke sæder og ansvaret for capoen, som er den person, der fører an, når der skal synges slagssange.

TV 2 Lorry har fået aktindsigt i antallet af anmeldelser af vold begået i Parken i forbindelse med Danmarks landskampe i perioden 12. oktober 2019 og frem til 13. juni 2022.

I svaret fremgår det, at Københavns Politi har modtaget to anmeldelser om vold begået i Parken på en af de datoer, der er spillet landskampe. Af svaret fremgår det ikke, hvorhenne på stadion, volden er foregået, hvornår det er sket, eller om anmeldelserne er ført til dom.

Fangruppering beskyldes for at have rockerrelationer

DBU oplyser i Facebook-opslaget, at de har taget konsekvensen efter tilskuerundersøgelser og direkte kommunikation til dem efter de "seneste landskampe".

Den omdiskuterede fangruppering har hidtil haft sin plads på den ene endetribune, der er omdøbt til Den Røde Mur. Det er her, de mest inkarnerede fans holder til under landsholdets hjemmekampe.

Ekstra Bladet har tidligere skrevet, at lederen af De Danske Rødder har relationer til Hells Angels. Ifølge Weekendavisen har andre i toppen af fangrupperingen også relationer til rockergruppen.

Landsholdet spiller sin næste hjemmekamp i Parken 25. september mod Frankrig i Nations League. Tre dage forinden venter et opgør mod Kroatien på udebane.

Du kan læse opslaget herunder: