Faldefærdigt telt: Kummerlige forhold for skøjteløbere på Østerbro

I 2008 blev den gamle skøjtehal på Østerbro revet ned, og grunden blev solgt. Siden da har skøjteløberne har haft kummerlige forhold.

Da skøjtehallen på Østerbro i København blev revet ned for næsten 10 år siden, regnede de færreste med, hvordan forholdene ville se ud i dag.

Siden da har de hos Københavns ældste ishockeyklub KSF på Østerbro skøjtet rundt under kummerlige kår i et stort opslået telt, som med årene bare er blevet mere og mere slidt, mens skøjteløberne har ventet på en ny hal.

Både indvendigt og udvendigt er skøjtehallen ved at falde fra hinanden.
Både indvendigt og udvendigt er skøjtehallen ved at falde fra hinanden.

- Det var meningen, at teltet kun var beregnet til tre-fire år, men vi står her stadigvæk, fortæller Laust Weise, der er ungdomsformand i KSF.

Men nu har det stået på i snart 10 år, og både indvendigt og udvendigt er materiellet i en temmelig sørgelig forfatning. Flere steder er der blevet repareret med gaffatape, teltet og banderne er ekstremt slidte.

Siden 2008 har Københavns ældste ishockeyklub måtte leve med ramponerede træningsfaciliteter og nu er tålmodigheden sluppet op.

- Vi har svært ved at holde på kulden. Om sommeren smelter isen, og om vinteren, så bliver det faktisk alt for koldt, siger han til TV 2 Lorry.

Laust Weise har svært ved at forstå, at det skal tage så mange år at få en kommunal aftale om en ny skøjtehal på plads, men nu er der endelig - og langt om længe - godt nyt på vej til de skøjteglade.

Om sommeren smelter isen, og om vinteren bliver det - sjovt nok - alt for koldt.
Om sommeren smelter isen, og om vinteren bliver det - sjovt nok - alt for koldt.

Der er blevet afsat 114 millioner kroner til formålet, så nu er der råd til at bygge en n, permanent skøjtehal, som efter planen skal stå klar i 2020 på samme grund, hvor teltet står.

Så skøjteløberne må indtil videre bide tænderne sammen og holde ud i tre år mere med det slidte telt.